Uusimmat

Active Personal Trainer saa raavaan miehenkin kyyneliin

27.05.2009 18:20 Juho Anttila

Monien mielestä liikunta ja konsolipelit sopivat yhteen kuin marsipaani ruisleivälle. Vaikka niin kynäniskat kuin himourheilijatkin katsovat Wiimoten heiluttelua hassun laudan päällä nenänvarttaan pitkin, kertoo melkein 20 miljoonaa myytyä Wii Fittiä kuitenkin omaa kieltään konseptin toimivuudesta. Nyt samoille markkinoille pyrkii Electronic Artsin Active Personal Trainer.

Salkunkokoisen tasapainolaudan sijasta paketista löytyy astetta verran kevyempi varustus. Pinkki jumppakuminauha saa seurakseen käyttöä helpottavat kahvat. Jumppaamisen avuksi tarjolla on myös kätevä reisitasku, johon Nunchuckin voi piilottaa liikkuvaisempien harjoitteiden ajaksi.

Active Personal Trainer ottaa nimensä mukaisesti selkeän valmentajan roolin. Yksittäisten harjoitteiden sijasta pelaajaa rääkätään eri mittaisilla treeneillä, joissa lämmittelyt ja lihaskuntoliikkeet yhdistetään loogisiksi kokonaisuuksiksi.

Jumppaaminen sujuu ruudulla näkyviä ohjeita seuraten. Wiimote ja Nunchuck kartoittavat liikkeiden oikeellisuutta ja palaute annetaan välittömästi. Välillä juostaan paikoillaan tai nyrkkeillään, välillä taas treenataan yläkroppaa kuminauhan avustuksella. Jokainen tehtävä opetetaan havainnollisen videon avulla eikä Wii Fittaajiakaan olla unohdettu. Osa harjoitteista nimittäin tukee myös tasapainolautaa.

”Naurettavaa puuhaa, painukaa salille tai lenkille siitä”, sanoo skeptikko tähän kaikkeen. Mutta voiko heiluminen ruudun edessä sittenkin olla ihan oikeata liikuntaa? Kolmenkymmenen päivän haaste lupaa tarjota vaihtelevan ja tasaisesti raskaammaksi muuttuvan harjoitusohjelman, jonka avulla sohvaperunakin ottaa ensiaskeleet terveellisemmän elämän suuntaan.

Kun takana on kaksi täyttä harjoituspäivää, on selväksi tullut ainakin se, ettei Active Personal Trainer ole pelkkä lelu. 80-kiloisen standardimittaisen miehen reidet huutavat hoosiannaa kuin viimeistä päivää. Jokainen matka työhuoneesta keittiöön ja takaisin tuntuu maratonin kaltaiselta koettelemukselta. Olisikohan sittenkin kannattanut venytellä?

Onko Active Personal Trainerista sittenkään Wii Fitin haastajaksi? Riittääkö into ensimmäistä viikkoa pidemmälle? Onko harjoittelusta oikeasti hyötyä ja ennen kaikkea tuleeko Essi Pöystistä Wiin avulla uusi Miss Universum? Palaamme näiden kysymysten pariin myöhemmin, ellei arvostelija sitä ennen kuristu kuminauhaansa tai riudu kuoliaaksi treenirasituksen uuvuttamana.

Lisää aiheesta

Essi reippailee kohti Miss Universumia

Suomi jumppaamaan, hop hei Active tulee

Lue myös

Arvostelu: Battleforge (PC)

Bioshock 2 ilmestyy lokakuussa – ensimmäiseksi Euroopassa!

Ennakko: Overlord II (PC, PS3, 360)

Resident Evil 5 osoittautui hillittömäksi myyntihitiksi

Turhan negatiivinen inFamous-artikkeli vei toimittajan Sonyn mustalle listalle