Uusimmat

Jumppapelien vahingoista kertyi jättilasku

22.06.2009 11:55 Jukka O. Kauppinen

Britanniassa on havahduttu Nintendo Wii -konsolin ja uuden sukupolven kuntoilupelien vaarallisuuteen. Kotijumppaaminen onkin vaarallista puuhaa, sillä siitä aiheutuneiden vammojen ja onnettomuuksien määrä on suorastaan räjähtänyt käsiin.

Pelkästään viime vuonna Britanniassa tilastoitiin hurjalta kuulostavasti 1,6 miljardin (miljardin!) euron verran vahinkoja kotijumppaajien onnettomuuksista. Kotikuntosaleja ja jumppavideoita on toki ollut olemassa ennenkin, mutta Wii Fitin nostettua jumppapelit huikeaan suosioon ovat vakuutusyhtiöiden maksamat korvaukset kotijumppien vahingoista kasvaneet kuusinkertaisiksi. Vain yhden vuoden aikana.

Britanniassa arviolta 13 miljoonaa naista kuntoilee kotona, joko kuntoilupelien tai kotikuntoilulaitteiden avulla. Vastaavasti 8,7 miljoonalla naisella on kuntosalijäsenyys.

Esimerkiksi niin sanottu ”Wii-polvi” on yleinen kotikuntoilijoiden vamma. Viime joulun jälkeen sairaaloissa nähtiin paljon selkävammoja, kun Wii Sportsin ja Wii Fitin villitsemät vanhemmat yrittivät pysyä nuorison vauhdissa peli-iloittelun ryminässä.

Tutkimuksen mukaan Britanniassa jo 22 prosenttia kuntolun ystävistä käyttää Wii-konsolia tai Wii Fitiä liikuntaan, siinä missä vain 17 prosenttia käy kuntosalilla.

Lähde:  Women injured by Nintendo Wii and home gyms

Lisää aiheesta

LoL, joku jumppapeli

Yksi mielenkiintoisimmista ilmiöistä on öljyn ja veden, liikunnan ja pelaamisen yhdistyminen. Nintendo räjäytti potin Wii Fitillä ja kahdenkymmenen miljoonan myynnit houkuttelevat myös muita yrittäjiä markkinoille. Mutta miksi kaksikymmentä vuotta sitten jännittävältä ja utopistiselta tuntunut konsepti herättää niin paljon skeptistä vastustusta myös näennäisesti kehityksen kärjessä kulkevien pelaajien keskuudessa?

Suomi jumppaamaan, hop hei Active tulee

EA Sports hyppää ensi viikolla kuntoilupelien vauhtiin julkaisemalla upouuden EA Sports Active -fitnesspelin. 20.5. julkaistava sporttipelin ohella saa myös vastuskuminauhan, reisitaskuvyön sekä tietysti kesäkunnon.

DS:n askelmittari innosti plösön toimittajan liikkumaan

Walk with me! on käytännössä DS-konsolilla toimiva kuntoiluohjelma sekä pieni askelmittari, jota käyttäjä kuljettaa mukanaan.  Askelmittari seuraa avulla käyttäjän liikkumista ja kirjaa sisäisen kellonsa avulla milloin käyttäjä oikein liikkuu ja miten aktiivisesti. Askelmittari siirtää havaintonsa DS:lle langattomasti, jolloin taskukonsolin n ruudulta voi selailla liikkumistahtiaan, milloin on liikuttu mitenkin paljon ja onko päivän liikunnallinen tavoite saavutettu.

Lue myös

Activision harkitsee PlayStation 3 -kehityksen lopettamista

Ennakko: Fat Princess (PS3)

Microsoftin toimitusjohtaja: uusi Xbox 360 ensi vuonna

Pelien tekeminen maksaa kohta 60 miljoonaa

Wiikon wanha: The Sims – kun virtuaalielämästä tuli totta