Uusimmat

Haamujengin tarina jatkuu – kolmas osa kaupoissa tänään, lue arvostelu

24.06.2009 11:20 Jukka O. Kauppinen

Tänä vuonna on kulunut jo 25 vuotta siitä, kun kaikkien tuntema, jättimenestyselokuva Ghostbusters ilmestyi. Muutama vuosi myöhemmin nähtiin Haamujengin jatko-osa Ghostbusters II. Kolmatta osaa on sitten jouduttukin odottamaan, mutta lopulta se saapui. Ei tosin elokuvana, vaan pelinä. Lue tänään julkaistun Ghostbusters-pelin arvostelu eDomesta!

Ghostbusters: The Video Game julkaistaan 24. kesäkuuta PlayStation 3:lle ja 1. heinäkuuta PlayStation 2:lle. Peli ilmestyy myöhemmin tänä vuonna vielä PC:lle, PSP:lle ja Xbox 360:lle.

Pelin ovat kirjoittaneet alkuperäisen Ghostbusters-elokuvan kirjoittajat Harold Ramis ja Dan Aykroyd, ja Bill Murray, Dan Aykroyd, Harold Ramis ja Ernie Hudson ovat lainanneet äänensä ja kasvonsa peliin. Klassikkoleffojen kuva- ja äänimaailma on luotu Ghostbusters: The Video Gamea varten uudelleen ja peli on koonnut alkuperäisen tiimin yhteen ensimmäistä kertaa 20 vuoteen. Lisäksi näyttelijät William Atherton (Walter Peck), Annie Potts (Janine Melnitz) sekä Brian Doyle-Murray (pormestari Jock Mulligan) esiintyvät myös pelissä.

Ghostbusters: The Video Game sijoittuu kaksi vuotta Ghostbusters II -elokuvan tapahtumien jälkeen. Manhattan on jälleen kerran haamujen ja yliluonnollisten voimien, kuten lima-aaveen ja Vaahtokarkkimiehen, kynsissä ja haamunjahtaajat yrittävät puhdistaa Manhattanin näistä limaa sylkevistä kummajaisista.

 Lue eDomen arvostelu:

Ghostbusters (PS3, 360)

Ghostbusters on peli, jota monet odottivat innolla, toiset kauhuissaan. Voiko siitä muka tulla mitään, kun 20 vuoden tauon jälkeen rakasta elokuvasarjaa yritetään kääntää peliksi? Voi. Terminal Realityn pojat ovat pitkän linjan veteraaneja ja he ovat onnistuneet yhdistämään pelitietoutensa mainiosti alkuperäisten elokuvamiesten filmitietämykseen. Uskallankin ilomielin todeta, että Ghostbusters on parhaita leffapelejä ikinä.

Se on muutenkin pelinä äärimmäisen iloinen yllätys. Peli on jännittävä, viihdyttävä ja suoranaisen hauska. Se on myös teknisesti riittävän pätevä: grafiikka on hyvää ja esikuvalle äärimmäisen uskollista, äänisuunnittelu vielä parempaa.

Lue myös

Bionic Commando (PS3, 360)

New Star Grand Prix (PC)

Rock Band 2 (PS2, PS3, Wii, 360)

Uncharted 2 -ennakko (PS3)

Wheelman (PC, PS3, 360)

Muropaketin uusimmat