Uusimmat

UFC otti kovat keinot käyttöön EA:ta vastaan

02.07.2009 09:30 Miikka Lehtonen

UFC, kuten MMA yleensäkin, on hieno laji, mutta valitettavasti kaikki sen ympärillä pyörivät ihmiset eivät ole kovinkaan hienoja. Tästä saatiin osoitus äskettäin, kun firma otti kovat keinot käyttöön puolustaakseen omaa UFC Undisputed -peliään EA:n tulevaa peliä vastaan. Kaikkia EA:n kanssa työskenteleviä odottaa nimittäin elinikäinen kilpailukielto.

EA julkisti E3-messuilla pikaisesti oman versionsa mixed martial artsista, mutta ei kertonut pelistä paljon muuta kuin nimen. EA MMA tulee ilmestymään parin vuoden välein, vuorotellen Fight Night -sarjan kanssa. Tästä alkoi spekulaatio: mistä ottelijat EA:n peliin? Kaikki vähänkään tunnetummat ottelijat ovat UFC:n hallussa, joko normaalin UFC-sopimuksen kautta tai koska UFC on ostanut melko suuren osan kilpailevista sarjoista. Ei kuitenkaan kaikkia.

Tämäkin osa-alue näyttää olevan hallinnassa, sillä UFC on tiedottanut muissa sarjoissa otteleville, että mikäli nämä haaveilevat joskus ottelevansa UFC:ssä, joka on MMA:n luvattu maa, heidän kannattaa sanoa ei EA:lle. Kaikkia EA:n kanssa yhteistyötä tekeviä odottaa nimittäin täydellinen ja elinikäinen kilpailukielto UFC:ssä ja kaikissa sen omistamissa farmisarjoissa. Nimetön ottelija kommentoi:

”Tämä on aivan perseestä. Katsotaan, ymmärsinkö oikein: jos olen lupaava nuori ottelija, joka ei ole vielä UFC:n listoilla, joudun kieltäytymään rahasta, jolla voisin ruokkia perheeni? Miksi? Vain, jotta saan ohuen tilaisuuden otella joskus UFC:ssä, jos he tarjoavat minulle sopimusta?”

UFC:n tyly taktiikka ei koske vain lupaavia nuoria, vaan saattaa olla ongelma myös olemassaoleville staroille. ”Miten käy nykyisille UFC-ottelijoille, jotka omistavat yhä oikeudet imagonsa käyttöön, kuten Lyoto Machidalle?”, pohtii nimetön ottelija. Hyvä kysymys. Sensaatiomaisesti UFC:ssä mainetta keräävä Machida kun sattuu tällä hetkellä olemaan eräs promootion mestareista.

Kyseessä ei myöskään ole ensimmäinen kerta, kun UFC-kiho Dana White perseilee urakalla pelin kanssa. Aiemmin tänä vuonna kolme nuorta ottelijaa sai potkut UFC:stä kun sopimuksen teko UFC Undisputed -pelissä esiintymisestä kesti liian kauan. Riita ratkaistiin ja trio palasi hanhiemon suojiin, mutta tapaus nosti useita kulmakarvoja. Mitähän tässä seuraavaksi tapahtuukaan?

Lisää aiheesta

UFC Undisputed (PS3, 360)

Häkkitaistelu ottaa miehistä mittaa

Lue myös

Uusi tappelupeli astuu aikaan menneeseen

Sony patentoi ohjelmistopohjaisen PS2-emuloinnin

id:n suuret suunnitelmat: Quakea iPhonella