Uusimmat

Valve suhtautuu jo positiivisemmin PlayStation 3:een

03.07.2009 10:45 Miikka Lehtonen

Valven kanta PlayStation 3 -pelien koodailuun on ollut aiemmin sangen jyrkkä: ei kiinnosta, ei kannata, ei harrasteta. Tästä johtuen heidän peliensä muualla teetetyt PlayStation 3 -käännökset ovat olleet laadultaan mitä sattuu. Nyt kanta on hieman lieventynyt ja Valvella pohditaan, josko PlayStation 3 olisi sittenkin tukemisen arvoinen alusta.

Uutiset Valven uudesta kannasta tulevat Joystiq-saitilta, jonka toimittajat juttelivat Valven Doug Lombardin kanssa Left 4 Dead 2 -tapahtumassa. Kanta on vuosien varrella lieventynyt sen verran, että nyt Valve etsii jo itselleen päteviä PlayStation 3 -ohjelmoijia. Aiemminhan firman kanta oli kenties perustellusti se, että laitteelle koodailu on sen verran erilaista ja hankalaa, ettei kyseisten taitojen kehittäminen ole taloudellisesti kannattavaa.

”Jos katsomme, millaisia arvosanoja Orange Box sai Metacriticissä, se on PC:llä ja Xbox 360:lla jossain 96 prosentin kieppeillä kun PlayStation 3 vetää perää jollain 84% pisteillään. Se ei ole lähelläkään meidän yleistä tasoamme.”

Oikea sana ei siis olekaan enää ”jos”, vaan ”kun”, sillä Lombardi paljasti korttinsa suoraan. ”Meidän täytyy palkata asialle omistautuneita, osaavia PlayStation 3 -tyyppejä ja sitten vain taivas on rajana. Voimme ottaa todellisen harppauksen laadussa ja tarjota samanlaista sisältöä ja julkaisun jälkeistä tukea kuin muillakin alustoilla.”

Samaan aikaan pitää kuitenkin muistaa, että esimerkiksi Left 4 Dead 2:n tuottaja sanoi suoraan, ettei hän halua hukata omaa tai tiiminsä aikaa PlayStation 3:n ”omituisen konsoliarkkitehtuurin päähänpistojen kanssa” tappelemiseen, joten Lombardin idea ei välttämättä saa laajamittaista tukea.

Lisää aiheesta

Valve esitti anteeksipyynnön Orange Boxin PlayStation 3 -versiosta

EA: PlayStation 3 -kehitys ei ole vieläkään 360:n tasolla

PlayStation 3 on liian kova pala Valvelle

Lue myös

Battlefield 1943 on täällä nopeammin kuin uskoitkaan

15 minuuttia aitoa Bregend -videota Tim Schaferin kommenttiraidalla

Red Faction: Guerrilla (PS3, 360)