Uusimmat

Sony testaa uusia maksutapoja ladattaviin peleihin

23.07.2009 20:15 Jukka O. Kauppinen

Sony on panostanut tämän vuoden aikana kovasti pelien digitaaliseen jakeluun ja digipalveluihinsa. Esimerkiksi PSP-konsolin uusi verkkokauppa on vahva askel kohti täysin digitaalista taskupelien levitystä. Yhtiö tutkailee kuitenkin jatkuvasti uusia mahdollisuuksia digikauppojensa vauhdittamiseksi.

Tuoreimmassa kokeessaan Japanin Sony sekoittaa erikoisella tavalla pelidemojen ja täysversioiden reseptiä. Äskettäin julkaistun Trash Panic -pelin voi näet ostaa hieman erikoisempanakin täysversiona. Pelaajat voivat ostaa Trash Panicin täysversion vain 80 sentin hintaan, mutta tietysti asiassa on pieni koukku. 80 sentillä voit pelata kolme kertaa.

Ja kun olet pelannut sen kolme kertaa, kolme uutta pelikertaa maksaa taas sen 80 senttiä.

Pelikertojen ostamisen ohessa pelaajat voivat myös ostaa auki pelitiloja ja kenttiä, jotka normaalisti avautuvat pelaamisen ohessa.

Mielenkiintoinen idea, joka ei ole välttämättä älyttömän huonokaan. Pelikertojen ostaminen kuulostaa tavallaan kolikkopelihenkiseltä puuhalta, joka mahdollistaa demoa laajemman tutustumisen pelin saloihin. Läheskään kaikista PlayStation 3:n verkkopalvelussa julkaistuista peleistä kun ei ole saatavissa demoa, joten täysversion sokkona ostamisen sijaan pelikertojen ostaminen voisi olla joskus fiksukin tapa nautiskella pelistä ja puntaroida sen ostamista.

Lähde: Pay-to-Play debuts on PlayStation Network

Lue myös

Arvostelu: Call of Juarez: Bound in Blood (PC, PS3, 360)

Gay Tony laulaa lokakuussa: Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City

Näin tehdään hyvä kenttä

Peliguru kävi avaruudessa ja teki reissustaan elokuvan

Xbox 360:n South Park -peli ei ole sellainen kuin odotit…

Muropaketin uusimmat