Uusimmat

Ilouutisia Japanista: Resident Evil 5 sai kunnon kontrollit

02.09.2008 09:43 Miikka Lehtonen

Resident Evil -pelit ovat aiheuttaneet pelaajille kauhun väristyksiä tiukalla tunnelmallaan ja ikkunoiden läpi hyppivillä koirillaan. Siinä sivussa pelit ovat kuitenkin järkyttäneet monia myös kontrolleillaan, jotka olivat antiikkiset jo 10 vuotta sitten. Tämä on vihdoin huomattu myös Capcomilla.

Pelisarja on tullut monissa piireissä surullisen kuuluisaksi niin kutsutuilla tankkikontrolleillaan. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että toisin kuin voisi olettaa, vasemmalle tuuppaamalla hahmo ei suinkaan liiku vasemmalle, vaan kääntyy hitaasti paikallaan kohti haluttua ilmansuuntaa. Vaikka uudistuksia ja hienosäätöä on tapahtunut, Resident Evil -pelejä ei ole ikinä voinut kehua varsinaiseksi ohjausergonomian riemuvoitoksi.

Japanissa järjestetyssä Microsoft Media Briefing -tapahtumassa puhunut tuottaja Jun Takeuchi vahvisti, että Resident Evil 5 tulee pistämään kontrollit kerralla uusiksi. Uusi, parempi ja sujuvampi ohjaustapa tullaan näkemään ensi viikolla alkavilla Tokyo Game Show -messuilla, jossa Resident Evil 5 on pelattavissa.

Takeuchi ei halunnut vielä paljastaa kaikkia yksityiskohtia, mutta hän mainosti, että uudet kontrollit ovat ”Gears of War -tyyppiset”. Tämä sopisi hyvin pelistä yhteen pelistä tihkuneiden tietojen kanssa, sillä ne väittävät, että Resident Evil 5 tulee olemaan selvästi nopeatempoisempi ja räiskintäpainotteisempi kuin sarjan aiemmat osat.

Hyvä uudistus, huono uudistus? Se selvinnee ensi viikolla. Pahimmat puristit luultavasti repivät joka tapauksessa Umbrella-merkkiset piponsa uutisten johdosta.

Lisää aiheesta

Resident Evil 5 – rasismia vai idiotismia?

Resident Evil 5 zombeilee viimeistään maaliskuussa

Pino Resident Evil 5 -kuvia

Wiin Resident Evil ylitti Capcomin myyntiodotukset

Pelirasismi taas höyrypäiden ilonaiheena Yhdysvalloissa

Viikon videojysäys: LEGO Batman, Diablo III, FlatOut, Spider-Man, Bionic Commando, Resident Evil 5…

Lue myös

Popcorn Hour A-100 – kätevä ja äänetön mediasoitin

Arvostelu: Strong Bad’s Cool Game For Attractive People Episode One: Homestar Ruiner (PC, Wii)

Äänestä Bad Companyn lisäristä

Muropaketin uusimmat