Uusimmat

Google julkaisee oman selaimen

02.09.2008 11:16 Jukka O. Kauppinen

Nettijätti Google aikoo astua IE:n Firefoxin ja Operan varpaille. Googlen julkaisemien tiedotteiden ja tänään Googlen tukikohdassa järjestettävästä lehdistötilaisuudesta päätellen yhtiö astuu Chrome-nimisellä www-selaimellaan jännittävälle uusille nettivesille.

Google ilmoituksen mukaan yhtiö aikoo kilpailla erityisesti Microsoftin IE-selaimen kanssa, jolla on nykyään 74 prosentin osuus maailman selainmarkkinoista. Loput jakaantuvat ennen kaikkea Firefoxin ja Operan kesken.

Yhtiö kertoo julkaisevansa Chromen, koska ”uskomme että voimme tarjota sen käyttäjille lisäarvoa ja samalla innovoida internetiä.”

Selain julkaistaan laajalle yleisölle ilmeisestikin tänään, mutta ei kannata kiirehtiä – se on vielä beta ja taatusti vaillinainen. Googlenkin kertoman mukaan selain ”julkaistaan varhain ja hiotaan pala palalta”. Ensimmäiset kokeilijat päätyvät siis käytännössä betatestaajiksi.

Chromen beta julkaistaan tänään ”yli sadassa maassa”. Saapa nähdä miten selainten markkinaosuuksia jaetaan seuraavan kuuden kuukauden aikana. Jännittäväksi menee.

Selaimen tekniikkaan voi tutustua Googlen julkaiseman Google Chrome Comic Book -sarjiksen kautta.

Google blog: A fresh take on the browser ja Muropaketti.

Lisätietoja: http://www.google.com/chrome (ei vastaa kirjoitushetkellä)

Lue myös

Aarteita pelihistorian hämäristä 3: Sinclair Spectrum

Arvostelu: Strong Bad’s Cool Game For Attractive People Episode One: Homestar Ruiner (PC, Wii)

Lataa Red Alert ilmaiseksi!

Popcorn Hour A-100 – kätevä ja äänetön mediasoitin

ScummVM päivittyi, varhainen joulu seikkailujen ystäville

 

Muropaketin uusimmat