Uusimmat

Nintendon upein älypeli saapuu viimeinkin Eurooppaan

05.09.2008 12:20 Jukka O. Kauppinen

Kyllä tätä on jo odotettu. Nimittäin Professori Laytonia ja hänen ihmeellisiä aivoituksiaan. Professor Layton and the Curious Village on upea älypeli, joka julkaistiin muualla maailmassa jo kauan aikaa sitten. Eurooppa sen sijaan joutui odottelemaan. Ja odottelemaan. Mutta 7.11. odotus lopulta päättyy.

Ja onhan tätä tosiaan odotettukin, sillä maestro Lehtonenkin ehti kirjoittaa pelistä arvostelun jo maaliskuussa. Hänen sanojaan lainaten….

Professor Layton and the Curious Village on mielenkiintoinen peli. Eipä ihan heti uskoisi, että wanhan koulukunnan aivopähkinöistä koostuva peli voisi olla näin mainio. Algebra, trigonometria ja tulitikkujen järjestely kun eivät ole monenkaan käsitys huvista.

Toisin kuitenkin käy, kun pakettiin lisätään hurmaava ilme, riemukas käsikirjoitus ja ämpärikaupalla tunnelmaa. On silti pienoinen yllätys, kun paketista paljastuu eräs Nintendo DS:n parhaista peleistä. Laytonin houkutus oli jopa niin suuri, että tilasimme pelistä import-version testattavaksemme – ja kannatti.

Peli on Kokemus. Pelin hurmaava maailma ja upea tunnelma tempaisevat mukaansa ja tunnit lentävät sohvalla rötköttäen, sillä aina on sellainen fiilis, että vielä ainakin yksi ongelma pitäisi ratkaista ennen kuin malttaa lopettaa.

Nintendon oman kuvauksen mukaan…

Oletko valmis ratkomaan St. Mystere -kylän salaisuuksia? Auta Professori Laytonia ja hänen avustajaansa Lukea selvittämään salaisuuksia kylässä, jossa asukkaat yrittävät sekoittaa heidät erilaisilla arvoituksilla ja pulmilla. Käytä stylus-kynää ja etsiväntaitojasi löytääksesi mahdollisimman paljon tietoa keskusteluista ja ympäristöstä. Jotkut henkilöt saattavat myös yrittää mitä tahansa, jottei totuus paljastuisi.

Jos olet aikaisemmin treenannut aivojasi esimerkiksi Dr. Kawashima’s Brain Traininging parissa, niin huomaat pian, että olet Professori Laytonin kanssa kuin kotonasi. Suurempana erona muihin älypeleihin on kuitenkin se, että tässä pelissä on erittäin koukuttava tarina. Tarinan etenemiseksi sinun pitää ratkoa erilaisia ongelmia ja arvoituksia. Pelistä löytyy yli 130 erilaista pulmaa ratkottavaksi ja päätarinan lisäksi sinulla on mahdollisuus suorittaa sivutehtäviä ja kerätä pelissä käytettäviä Picarats-pisteitä. Pulmat sopivat kaikenikäisille, mutta mitä vaikeampi arvoitus sitä enemmän voit saada pisteitä. Tarinaa kerrotaan eteenpäin upeilla välianimaatioilla.

Eli uskokaa pois, tässä on peli jota todella kannattaa odottaa. Ja pistää ostoslistalle.

Lisätietoja: Professor Layton and the Curious Village

Lisää aiheesta

Professor Layton and the Curious Village (DS)

Lue myös

Fallout 3:n käsikirjoittaja tunnustaa: se oli valtava haaste

Pleikkarit muuttuivat design-tuoliksi

PS3: 10 vuotta. Blu-ray: 5 vuotta?

Tallennus, checkpoint, paussi? Tutkimus pelien erilaisista tallennusmenetelmistä

 

Muropaketin uusimmat