Uusimmat

Warhammer Onlinen betasta tuli farssi

08.09.2008 11:03 Jukka O. Kauppinen

eDomenkin toimituksessa on odotettu pitkään ja hartaasti Warhammer Online -verkkoroolipelin tulemista. Pelin betavaihetta ja tulevaisuutta on kuitenkin jännitetty melkoisesti, sillä sitä Euroopassa pyörittävä ranskalainen GOA ei ole aiemminkaan vakuuttanut järjestelykyvyillään. GOA ei tarjoillut yllätyksiä Warhammerin Euroopan betankaan auetessa – ranskannakit sähläsivät totuttuun tapaansa kaiken kumoon.

Aikoinaan GOA sähelsi taitavasti ja vuosikausia Dark Age of Camelot -morpin europalvelimia, nyt sama linja tuntuu jatkuvan myös Warhammerin suhteen. Onhan tässä niitä lehdistötunnuksiakin odoteltu jo jonkin aikaa, mutta kai se ranskalainen järjestelmällisyys mahdollistaa vain yhden tunnuksen tekemisen viikossa. Muu aika menee punkun ja patongin parissa.

Eikä pitkiltä lounailta ilmeisesti ole ehditti pelin palvelimiakaan sorvata. Viime viikolla aukesi uusi betavaihe, johon Euroopan testiinkin odotettiin ”tuhansia ja tuhansia” pelaajia. Betaan pääsivät kuitenkin vain ne, joilla oli ollut tunnus edelliseen vielä suljetumpaan betaan. GOA ei kyennyt prosessoimaan ilmeisesti ensimmäistäkään uutta tunnusta, nettisivut hajosivat heti käsiin ja niin edelleen.

GOA jatkaa näin ollen taitavasti Dark Age of Camelotista lähtien harrastamaansa sähläyslinjaa. Onko toivoa paremmasta? Saas nähdä. Warhammerin beta kyllä käynnistyi vauhdikkaasti Yhdysvalloissa, joten mikä siinä maksaa että sama ei onnistu ranskalaisilta? Ja jos ripotellaan vielä vähän suolaa haavoihin, niin GOAn ylläpitämät Dark Age of Camelot -palvelimet olivat aikoinaan välillä kuukausia jäljessä Yhdysvaltain palvelinten päivitystahdista. Se päivityksen siirtäminen valtameren yli ja asentaminen tuntuivat olevan haastavia tehtäviä.

Eiköhän GOA saa betan pyörimään jossain vaiheessa. Mutta kuten Jarniskin huolistelee YouGamersissa,  eiköhän GOA saa koko roskan hajalle taas ennemmin tai myöhemmin. Viimeistään pelin virallisessa julkaisussa.

Lähde: Warhammer Online Open Beta – GOA Fumbles Public letter from GOA’s CEO

Lisätietoja: http://www.warhammeronline.com/

Lue myös

Fallout 3 – haastattelussa Bethesdan Pete Hines

Infinite Undiscovery (360)

Pidätkö Sporesta? Pelaa Spore-prototyyppejä!

Professor Kageyama’s Maths Training (DS)

Sony: emme lähde hintakilpailuun

 

Muropaketin uusimmat