Uusimmat

Microsoft uusii hiiritekniikan, optiset ja laserhiiret historiaa

10.09.2008 12:32 Jukka O. Kauppinen

Microsoft otti ja uudisti hiiriensä tekniikan. Optiset- ja laserhiiret ovat tästä päivästä lähtien luolamiesten muinaisteknologiaa, sillä Microsoftin uudet hiiret käyttävät maailman kehittyneimmäksi mainostettua BlueTrack-teknologiaa. Sen avulla ”hiirtä voi kuljettaa mukana missä tahansa ja työskennellä aikaisempaa useammilla alustoilla.”

”Microsoftin tekniikka yhdistää optisten hiirten laajuuden ja tehon sekä laserhiirten tarkkuuden mahdollistaen hiiren käytön käytännössä millä tahansa alustalla keittiön graniittitasosta olohuoneen matolle”, kehuu Mark DePue, Microsoftin platforms engineering manager ja yksi BlueTrack-teknologian kehittäjistä.

”BlueTrack-teknologia loistaa asioissa, joihin optiset ja laserit eivät pysty. Laserhiirellä on esimerkiksi hankala työskennellä joillakin kodeissa tavallisilla pinnoilla kuten graniitin tai marmorin päällä.”

BlueTrack-teknologia toimii useammilla pinnoilla kuin optiset ja laserhiiret yhteensä. Laaja sininen säde ja heijastava optiikka tuottavat hiiren alustasta korkealaatuisen kuvan yhdessä Microsoftin suunnitteleman kuvatunnistimen sekä kuvapiirtogeometrian kanssa.

BlueTrack-teknologiassa hiiren pohjasta säteilevä sininen valo on yli neljä kertaa niin laaja kuin nykyisissä hiirissä käytetty keskimääräinen lasersäde. Tämän ansiosta voidaan alustasta saada laajempi kuva ja parempi heijastus kuin laseria ja punaista valoa käytettäessä.

BlueTrack nähdään ensimmäiseksi Microsoft Explorer Mouse- ja Microsoft Explorer Mini Mouse -hiirissä, jotka tulevat saataville tänä syksynä.

Kromiviimeistely ja sininen valaistus hiiren alareunassa luovat pehmeän hohteen, joka erottaa Explorerin kaikista muista markkinoilla olevista tuotteista. Oikeakätinen ergonominen muotoilu tuntuu tuntienkin käytön jälkeen mukavalta, ja 2,4GHz:n langaton tekniikka takaa hyvän yhteyden jopa 10 metrin päästä. Snap-in-pienoisvastaanotin helpottaa säilytystä ja kuljetusta sekä mahdollistaa täysikokoisenkin hiiren kuljettamisen mukana.

Explorer Mouse ja Explorer Mini Mouse tulevat saataville syksyn aikana. Arvoidut jälleenmyyntihinnat Suomessa ovat 79,90 ja 59,90 euroa.

Lisätietoja: http://www.microsoft.com/hardware/bluetrack

Lue myös

Arvostelu: Ferrari Challenge: Trofeo Pirelli (PS2, PS3, Wii)

eDomen arvosteluviikko: Dragon Ball Z, Infinite Undiscovery, Too Human, Narnia, Strong Bad

Radioheadia retroraudalla

Suomalaiset pelimuusikot sävelsivät soundtrackin tieteisnovelliin

Teinitissejä ja verisiä orgioita – pelialan suurimmat skandaalit

Muropaketin uusimmat