Uusimmat

Alternative Party lähestyy, oletko valmis?

22.09.2008 12:06 Jukka O. Kauppinen

Bittikansan vuotuinen punk-festivaali Alternative Party lähestyy. Tapahtumaan on enää ripauksen yli kuukausi ja ohjelmatarjonta vain komistuu viikko viikolta. Luvassa on huimia spektaakkeleja, kuten industriaalilegenda Front 242:n ensimmäinen keikka Suomessa koskaan sekä maailman ensimmäinen FogScreen-demokisa. Tapahtuma yhdistelee oivallisesti perinteistä demopartyä alakulttuurifestivaaliin.

Ensin ripaus FogScreenistä:

Suomalainen innovaatio, FogScreen on vielä suhteellisen uusi tuttavuus myös digiaalaa seuraaville. Kyseessä on suuri, sumuseinämään perustuva näyttö, jonka kuvaheijastuksen lävitse voi kulkea. Alternative Party 2008 -tapahtumassa lokakuun sumunäyttöä hyödyntävien interaktiivisten demojen kilpailu. Näyttöjä asennetaan tapahtumapaikalle kaksi kappaletta: toinen päälavalle ja toinen sisäänkäynnin yhteyteen. Osallistumalla Alternative Partyjen FogScreen Interactive Demo Competitioniin on mahdollisuus julkaista maailman ensimmäinen demo, jonka lävitse voi kävellä.

Alternative Partyn pitkäaikainen aktiivi, kuvataiteilija Pilvari Pirtola kuvaa odotuksiaan näin: ”FogScreen-demokilpailu tarjoaa ehkä tapahtuman kiehtovimman teknisen alustan. Uskon myös, että kyseisessä kilpailussa tullaan näkemään vuoden 2008 parhaimpia demoja.”

Historian ensimmäiseen FogScreen-demokilpailuun osallistuvan teoksen pituuden tulee olla maksimissaan viisi minuuttia ja ajettavissa tavallisella Windows-PC:llä. Kilpailun tarkoitus on esitellä FogScreenin ominaisuuksia ja mahdollisuuksia sekä tuottaa innovatiivisia teknologiademoja. Voittaja päätetään demoscenen perinteiden mukaisesti yleisöäänestyksellä.

FogScreen esittelyvideoita: http://www.fogscreen.com/en/sales/FogScreen_Videos.html

Alternative Party 2008 tarjoaa monipuolista ohjelmaa demokilpailuista musiikkiesityksiin ja digitaalisen maailman kansalaisvaikuttajiin. Ensimmäinen Alternative Party järjestettiin jo vuonna 1998, joten tämän vuoden tapahtuma juhlii Alternative Partyn kymmenvuotista taivalta. Luova Alt-henki ja entistä tiukempi osaaminen – asennetta unohtamatta – yhdistyvät myös tänä vuonna.

Kaikenlaisen mielenkiintoisen ohjelman lomassa järjestetään myös tietokonenäyttely, jossa esitellään muinaista tietotekniikkaa, laitteita ja härpäkkeitä.

Linkki: Altpartyn ohjelma.

  • Alternative Party 2008
  • Punish Your Machine.                                                                                           
  • 24.-26. lokakuuta 2008
  • Merikaapelihalli, Kaapelitehdas, Helsinki
  • www.altparty.org
Lisää aiheesta

Elektrolegenda Front 242 ensimmäistä kertaa Suomessa, keikka Alternative Partyllä

Internetin sananvapaussoturi vierailee Suomessa

Lue myös

Arvostelu: Pure (PC, PS3, 360)

Ennakko: Wario Land: The Shake Dimension (Wii)

Kiintolevy tappoi Xboxin

Maailman reteimmät Lego-viritykset?

Sonicin isä tekee videopeliä pingviineille

Muropaketin uusimmat