Uusimmat

Phoenix Wright kääntyy musikaaliksi ja muuttuu naiseksi

24.09.2008 08:06 Miikka Lehtonen

Eräs pelimaailman vahvoista trendeistä on, että kaikki vähänkään mielenkiintoisemmat pelit kääntyvät väistämättä elokuviksi. Japanissa tämäkin on toisin, sillä myös Euroopassa kulttimaineeseen nousseet Phoenix Wright -pelit eivät suuntaa valkokankaalle, vaan teatterin lavalle.

Outous ei lopu tähän, sillä produktiosta vastaa Takarazuka Revue -ryhmä, joka koostuu puhtaasti naispuolisista esiintyjistä. Ryhmä on aiemminkin tehtaillut mitä ihmeellisempiä musikaaleja ja saanut Japanissa suurta suosiota. Eräs aiempi katsoja kuvailee ryhmän työtä ”hyväksi, mutta ei Broadway-tasoiseksi.”

Phoenix Wright -nimellä kulkeva musikaali näkee päinvalon ensi helmikuussa ja se tullaan esittämään sekä ryhmän kotikaupungissa Takarazukassa, että Tokiossa. Hieman huvittavasti pelimusikaalit tuntuvat olevan ainakin laadultaan Japanin vastike pelielokuville, sillä Phoenix Wright -keskustelun yhteydessä monet ovat viitanneet vähemmän onnistuneeseen produktioon.

Prince of Tennis, Sakura Taisen ja monet muut kuulemma suositut anime-sarjat ovat kääntyneet surkuhupaisiksi musikaaleiksi, joita muistellaan moista arvostavissa piireissä edelleen kauhulla. Olisikohan Uwe Bollilla uuden uran paikka Japanissa?

Lisää aiheesta

Phoenix Wright: Ace Attorney – Justice For All (DS)

Phoenix Wright: Ace Attorney (DS)

Apollo Justice: Ace Attorney (DS)

Ace Attorney -oikeussalidraamaa syyttäjän penkiltä

Lue myös

Tiikeri tankkiin, T-34 pankkiin

Wii Music myyntiin vain Yhdysvalloissa

Spammaajat kohtasivat bannaajat

Muropaketin uusimmat