Uusimmat

Rahapelien palvelevaan puhelimessa yhä enemmän nettipeliongelmaisia

24.09.2008 11:52 Jukka O. Kauppinen

Rahapeliongelmissa auttavan puhelimen Peluurin puolivuotisraportti kertoo, että yhä useammin haetaan apua nuorten rahapeliongelmiin. Myös nettipelaamisen suosio heijastuu apua hakeneiden määrään.

Puolivuotisraportin mukaan peliongelmaa koskevien puhelujen määrä on pysynyt ennallaan. Sen sijaan nettipelaajien ja nuorten pelaajien ongelmat ovat yleistyneet.

Joka neljäs apua tarvitseva soittaja on alle 18-vuotias, kun alkuvuodesta 2007 joka kuudes oli alaikäinen. Nettipelaamista koskevat soitot ovat lisääntyneet lähes neljänneksellä ja nettipokeripelaaijen soitot noin kolmanneksella.

Internetissä pelattavien rahapelien osuudet kasvavat edelleen ja kasvua oli yli 20 % verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan. Suurin puhelujen aihe oli nettipokeri, jota pelaa jo noin joka kahdeksas kaikista soittaneista pelaajista. Nettipokeria pääasiallisena ongelmia aiheuttavan  pelinä pelaavia koskevien soittojen määrä kasvoi viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna  kolmanneksella.

Peluurin projektipäällikkö Tapio Jaakkola uskoo, että julkisuudessa nettipokerista ja pelaamisen ikärajoista käyty keskustelu näkyy Peluuriin tulevissa puheluissa.

Internet-pelaajien joukossa on yhä enemmän naisia. Naisten keskuudessa muut internetissä pelattavat rahapelit näyttäisivät olevan suositumpia  kuin nettipokeri.  

Nettipelaaminen näyttäisi olevan kasvussa myös sosiaali- ja terveysministeriön viimevuotisen tutkimuksen valossa.

Lisätietoja: http://www.peluuri.fi/

Lisää aiheesta

eDome ylsi kolmanneksi Unibetin pokeriturnauksessa

Hakkerit ja jopa terroristit vaanivat nettipokerin pelaajia

Nettipokeri – pyramidihuijaus vai taitopeli?

Nettipokerilaki: myrsky vesilasissa vai lumivyöryn aloittava lumipallo?

Lue myös

Arvostelu: Super Smash Bros. Brawl (Wii)

Phoenix Wright kääntyy musikaaliksi ja muuttuu naiseksi

Suomen myydyimmät pelit viikoilla 37-38/2008 – Suomirokkia, lätkää ja örkkejä

Muropaketin uusimmat