Uusimmat

Kybernetiikkaa peliohjaimiin – totta vai tarua?

30.09.2008 13:00 Kalle Lahtinen

Tekniikka kehittyy huimaa vauhtia alalla kuin alalla. Kymmenen vuotta sitten ei olisi voinut kun haaveilla nykyisistä pelikoneista ja oheislaitteista. Tänä päivinä kovassa huudossa oleva liiketunnistustekniikka ottaa aimo harppauksen kohti tulevaisuutta, mikäli yritystä nimeltä Cyberhand on uskominen.

Cyberhand ilmoitti suunnittelevansa maailman ensimmäisen pelikäyttöön tarkoitetun hermoyhteydellä varustetun force feedback -peliohjaimen.

Tuotteen kerrotaan olevan teknologisessa mielessä sukupolvia kehittyneempi verrattuna nykyisiin laitteisiin. Ohjaimen sensorit lähettävät hermoille signaaleja suoraan pehmeän kudoksen läpi. Ihmiskeho tulkitsee signaalit esimerkiksi lämmöksi, puutumiseksi ja uupumukseksi riippuen signaalien taajuudesta.

Cyberhand suunnittelee ohjaimesta koko kehon kattavaa tuotetta. Ohjainvaatteet puetaan käsiin, jalkoihin, olkapäille, nilkkoihin ja päähän. Järjestelmän avulla pelikokemuksesta povataan jotain ennen näkemätöntä. Esimerkiksi luodin osumat on mahdollista havaita eri puolilla kehoa puhumattakaan lämmön, kylmän ja uupumisen aistimisesta.

Cyberhand Robotics Corporation on Cyberhand Technologies Internationalin alaosasto. Yrityksen toiminta keskittyy ergonomisten tietokonehiirien sekä videopeliohjainten kehittämiseen. Yrityksen jo olemassa olevat ohjaintuotteet vähentävät hiirikäsistressiä sekä ovat jopa 40% tarkempia verrattuna kilpaileviin tuotteisiin.

Utopistiselta kuulostavalle laitteelle ei kuitenkaan kerrota vielä mitään julkaisuajankohtaa hintaluokasta puhumattakaan, mutta kyseessä voi hyvinkin ensiaskeleet kohti pelaamisen uutta aikakautta.

Lisätietoja: Cyberhand.

Lue myös

Artikkeliyhteenveto: Commodoren flopit, LG T80, EVE Online ja tukku peliennakoita

Arvostelu: Space Invaders Extreme (DS, PSP)

Englannissa varastettiin miljoonan pelipotti – kaksi kertaa!

Osallistu Trials-kisaan, voita kaahaava mummo!

PlayStation 4 jo ennen vuotta 2011?