Uusimmat

Nintendo julkisti uuden, uljaan Nintendo DS -konsolin

02.10.2008 08:48 Miikka Lehtonen

Kuten viime viikolla uutisoimme, Nintendolla on tehty kovaa työtä uuden Nintendo DS -mallin kehittämiseksi. Japanilaislähteet spekuloivat tuolloin jos jonkinlaisilla uusilla ominaisuuksilla ja parannuksilla. Spekulaatioihin saatiin vahvistus.

Kyse ei ole mistään pelkästä uudelleenvärityksestä tai pintamateriaalin vaihdosta, kuten uusittu nimikin kertoo. Nintendo DS-i pohjautuu vanhaan DS Lite -malliin, mutta parantelee sitä jos jonkinlaisilla ominaisuuksilla ja lisäksi vielä samaan aikaan lanseerattavilla projekteilla.

Jo ennestään hoikka DS Lite on päässyt dieetille ja on nyt aiempaa pienempi ja sirompi. Sunnuntain uutinen piti paikkansa, sillä laitteeseen on lisätty 0,3 megapikselin kamera ja mahdollisuus MP3-soittimena toimimiseen. Vielä hienompaa on kuitenkin se, että molemmat laitteen näytöistä ovat nyt kosketusnäyttöjä, mikä avaa uusia mahdollisuuksia peleille.

Kaikkea ei saa ilmaiseksi, sillä Game Boy Advance -korttipaikka on historiaa. Wanhojen pelien ohella ratkaisu eliminoi pelit, jotka ovat käyttäneet GBA-paikkaa lisälaitteidensa kiinnittämiseen. Näin esimerkiksi Guitar Hero jää pelaamatta uuden DS:n omistajilta. Vaihtokauppana laitteeseen on tosin lisätty SD-korttipaikka, jolle tulee myös käyttöä. Nintendo on nimittäin lanseeraamassa DS Ware -palvelun, jonka kautta laitteeseen voi imutella pikkupelejä, demoja ja muuta mukavaa. Laite sisältää myös sisäänrakennetun nettiselaimen.

Kyse ei välttämättä ole aivan DS 2:sta, mutta lähelle päästään. Nintendon perinteiseen tyyliin laitetta ei tarvitse myöskään odotella mahdottoman kauan, vaan DS-i julkaistaan Japanissa jo marraskuun 1. päivänä noin 150 euron hintaan.

Lisää aiheesta

Nintendo DS:stä GPS-navigaattori

Nintendo DS Browser – käsikonsolilla netin uumeniin

Nintendo DS Lite myyntiin

Uusi, kameralla varustettu Nintendo DS vielä tänä vuonna

Nightwish viihtyy kiertueillaan Nintendo DS:n parissa

Lue myös

Warhammer Online nopeimmin startannut uusi morppi

Arvostelu: The Witcher Enhanced Edition (PC)

Strategiarooliseikkailu Disgaea saapuu DS:lle

Muropaketin uusimmat