Uusimmat

Nintendo valmistautuu jouluun kunnon uholla

08.10.2008 09:59 Miikka Lehtonen

Jos jollain pelimaailman jättiläisistä on syytä ryöhistellä rintaansa ja pullistella lihaksiaan, niin ainakin Nintendolla. Viime sukupolven aikana kuolleeksi tuomittu japanilaisjätti on noussut selväksi markkinajohtajaksi, mikä ei ole mennyt ohi Reggie Fils-Aimelta.

CNN-uutiskanavan teknologiaosaston haastattelema Reggie on täynnä pyhää intoa ja uhoa lähestyvän joulun tiimoilta. Nintendon kumpikin konsoli myy maailmalla käsittämättömiä lukuja ja nyt firma on vielä lanseeraamassa uusitun mallin DS-konsolistaan. Tämän vuoden myyntiluvut ovat pelkästään Amerikassa nousseet yli 45% viime vuoden vastaaviin verrattuna.

Nintendo-pomo kertoi, että firma on panostanut aggressiivisesti joulukauteen, joka on heillekin se vuoden tärkein aika. Wii-konsoleita lupaillaan kauppoihin yli puolet enemmän kuin viime vuonna, mutta tämänkään ei uskota riittävän. Hän viittaa esimerkkinään vähemmän tunnettuun faktaan, jonka mukaan Nintendo DS:t on myyty loppuun joka vuosi jo reilusti ennen joulua.

”En tiedä, pystymmekö vastaamaan kysyntään”, Reggie tunnusti. ”Jos hyppäisimme nyt autoon ja kävisimme sadassa San Franciscon alueen pelikaupassa, emme löytäisi niistä puolistakaan Wiitä. Toivomme, että ensi viikolla, kiitospäivän jälkeen ja jouluaaton aattona tilanne on jo toinen.”

Reggie ei pelkää myöskään romahtavien markkinoiden pilaavan heidän jouluaan.

”Peliala on perinteisesti kestänyt lamakausia melko hyvin. Uskon, että 130 taalan Nintendo DS toimii todella hyvin joulun suurena lahjana”, Reggie pohti.

Lisää aiheesta

Nintendo: Ei Wiitä pukinkonttiin!

Nintendon Reggie: hardcore-pelaajien pitäisi olla tyytyväisiä

Nintendolle miljardimenetykset Wii-pulasta, väittävät analyytikot

Nintendo DS –taskukonsolista uusi malli?

Nintendo julkisti uuden, uljaan Nintendo DS -konsolin

Nintendo-pomo kertoo tulevasta

Lue myös

Pelitalot lahjovat: osta uusi, älä käytettyä peliä

Uusioretropelien kilpailu ratkesi, Silent Hill 2:n wanhailu voitti

Muropaketin uusimmat