Uusimmat

Helsingin Sanomat haastaa demokansan Alteilla

08.10.2008 11:33 Jukka O. Kauppinen

Helsingin Sanomat on mukana loppukuusta järjestettävällä Alternative Partyllä astetta erikoisemmalla tavalla. Partyillä näet järjestetään HS.fi Material Challenge -haaste, jossa demontekijöitä usutetaan keksimään uusia käyttötapoja Hesarin nettiuutisille.

Haasteeseen voi vastata esittämällä HS.fi:n uutisfeedistä löytyvää materiaalia kilpailutyönsä avulla. HS.fi Material Challenge ei ole erillinen kilpailunsa, vaan osa kaikkia Alternative Party 2008 -tapahtuman muita kilpailuja.

Oman dynaamisuutensa ja haasteensa tehtävään tuo materiaalin vaihtuvuus ja yllättävyys. Materiaali vaihtuu jatkuvasti, sillä sitä ei missään vaiheessa taltioida osaksi kilpailutyötä, vaan se noudetaan suoraan HS.fi:n palvelimelta.

Tuomalla HS.fi:n uutisvirran demoscene-taiteilijoiden käsiin, järjestäjät olettavat näkevänsä luovia, yllättäviä tapoja esittää uutis- ja ajankohtaissisältöä, taiteellisella näkökulmalla höystettynä. Tarkoituksena ei ole saada suoranaisesti kaupallisesti hyödynnettäviä teoksia mutta kylläkin yllättäviä ja uusia tapoja esittää sisältöä multimediatyyppisesti ja perinteisestä sanomalehdestä poikkeavalla tavalla.

Parhaimman teoksen tekijälle on luvassa 1000 euron rahapalkinto, jonka HS.fi luovuttaa sunnuntaina 26. lokakuuta Alternative Partyilla.

Lisäksi valikoituja teoksia saatetaan esittää HS.fi-verkkosivustolla tapahtuman jälkeen.

Alternative Partyn erityisluonne rakentuu osittain sen demoscene-taustasta. Demosceneä voidaan luonnehtia harrastukseksi ja ihmisryhmäksi, joka on lähtöisin 1980-luvun hakkerikulttuurista. Myöhemmin demo-ohjelmointi muuttui ryhmien päätavoitteeksi ja demoja alettiin tehdä itsenäisinä teoksina. Demojen tekeminen vaatii suurta teknistä ja taiteellista luovuutta, jossa tavoitteena on tehdä mahdollisimman näyttävä teos ylittäen ja ohittaen alustana toimivan tietokoneen rajoitukset. Demoja on tehty paitsi erilaisille kotitietokoneille myös kaikenlaisille muille ohjelmoitaville laitteille, kuten matkapuhelimille ja taskulaskimille.

Alternative Partyn tuottaja Kim Viljanen toivoo pääsevänsä todistamaan HS.fi Material Challengen tuloksena jopa jonkinasteista mediavallankumousta. Ainakin digitaalisten festivaalien ja demoscene-tapahtumien parissa tällainen johtavan median osoittama kiinnostus on vallankumouksellista jo sellaisenaan.

Helsingin Sanomien toimituspäällikkö Kaius Niemi kommentoi: ”Odotan innolla uusia ja lennokkaita ideoita uutismateriaalin uudenlaisesta esittämisestä. Pienetkin oivallukset voivat osoittautua vallankumouksellisiksi”.

Haasteen tarkemmat säännöt löytyvät http://www.altparty.org/competitions-sivulta.

Alternative Party 2008

”Punish Your Machine”       

24.-26. lokakuuta 2008

Merikaapelihalli,

Kaapelitehdas, Helsinki.

http://www.altparty.org

Lisää aiheesta

Alternative Party lähestyy, oletko valmis?

Elektrolegenda Front 242 ensimmäistä kertaa Suomessa, keikka Alternative Partyllä

Internetin sananvapaussoturi vierailee Suomessa

Lue myös

Arvostelu: Brothers in Arms: Hell’s Highway (PC, PS3, 360)

Huimia aikaansaannoksia LittleBigPlanetissa

Miltä tulevaisuuden pelaaminen näytti menneisyydessä?

Tom Clancy’s Endwar – kolmas maailmansota konsolistrategiana

Muropaketin uusimmat