Uusimmat

Tutkimus: kolmannes suomalaispelaajista naisia, PS2 yhä suosituin pelikone

08.10.2008 17:38 Jukka O. Kauppinen

Suomen peliohjelmisto- ja multimediayhdistys FIGMA ry teetätti tutkimuksen suomalaisista pelaajista. Puhelin- ja verkkokyselynä suoritetun kyselyn mukaan 28 prosenttia kaikista suomalaisista on aktiivisia pelaajia – ja kolmannes kaikista pelaajista on naisia.

Tutkimus kertoo, että miehet ovat kiinnostuneempia peleistä: 38 % miehistä sanoo pelaavansa aktiivisesti, vastaava luku naisilla on 18 %.

Suomalaisen pelaajan keski-ikä on 30 vuotta.

Pelaajista 67 % on miehiä ja 33 % naisia. Yli 30-vuotiaista 23 % pelaa aktiivisesti sukupuolesta riippumatta.

Pelaamiseen käytetty aika on tyypillisimmillään yhdestä viiteen viikkotuntia. Eniten pelaamiseen käyttävät aikaa alle 25-vuotiaat miehet.

Lasten ja nuorten vanhemmista peräti 31 % pelaa aktiivisesti. Vastaavasti 40 prosentilla aktiivipelaajista on alle 16-vuotiaita lapsia.

– Peräti 90 % pelaavista suomalaisvanhemmista on myös pelannut lastensa kanssa, iloitsee Riku Olkkonen.

Suomalaisten suosituimmat pelityypit eivät yllätä. Ajopelit (17 %), roolipelit (14 %) ja urheilupelit (10 %) valitaan ensimmäisenä kun peleihin tartutaan.

Suosituin pelikone tutkimuksen mukaan on PlayStation 2, jolla 46 prosenttia vastaajista pelaa useimmiten. PC on mieluisin 16 prosentille.

Uudet konsolit kulkevat lähes rinta rinnan: sekä Xbox 360 että PlayStation 3 saivat seitsemän prosenttia ääniä, Wii puolestaan viisi.

Pelikonsoleiden multimediaominaisuuksia käytetään runsaasti. 74 % pelaajista käyttää konsolien muun muassa elokuvien katseluun, . 67 prosenttia puolestaan pelaa verkossa. Verkossa pelaamisen tärkein syy on sosiaalisuus, kavereiden kanssa pelaaminen.

Tutkimus: Videopelien pelaajat Euroopassa 2008 -raportti, jonka haastattelut suoritti Nielsen Games International Software Federation of Europe -järjestölle keväällä 2008. Kuluttajatutkimukseen osallistui vajaa 400 16–49-vuotiasta aktiivista pelaajaa Suomesta.

Lue myös

150 parasta selainpeliä

46 kultaa, 24 platinaa FIGMA-gaalassa – Suomen pelimarkkinat ylsivät ennätyslukemiin

FIGMA tarjoaa sanallista piiskaa sensuurihimoisille kristillisdemokraateille

Helsingin Sanomat haastaa demokansan Alteilla

Top 10 -listat 6.10.2008

Muropaketin uusimmat