Uusimmat

Sukella eDomen ennakoihin: kokeilussa muun muassa Diablo III, Fallout 3, HAWX ja Resident Evil 5

10.10.2008 20:15 Jukka O. Kauppinen

eDomen syksyisissä peliennakkoissa löytyy jos jonkinlaista katsausta tulevaan pelitarjontaan. Sukella sekaan, selvitä mitä kaikkea kivaa on tulossa.

Ennakkokoosteessamme muun muassa Wario Land, World of Warcraft: Lich King, Diablo III, Tom Clancy’s EndWar, LittleBigPlanet, Fallout 3, Legendary, Tom Clancy’s HAWX ja Resident Evil 5.

Wario Land: The Shake Dimension -ennakko (Wii)

Marion ilkeä serkku on jälleen vauhdissa. Aiemmin pääasiassa GBA-tasohyppelyissä seikkaillut Wario on kuin altruistisen ja yhden naisen perässä juoksevan serkkunsa peilikuva. Jos hän lähtee reissuun, on mielessä yleensä joko suurten aarteiden vieminen tai omien tavaroiden saaminen takaisin. Kuin sattuman kautta myös sorretut ja viattomat kuitenkin yleensä hyötyvät näistä retkistä.

 

World of Warcraft: Wrath of the Lich King -ennakko: osa 1 (PC)
World of Warcraft: Wrath of the Lich King -ennakko: osa 2 (PC)

World of Warcraftin toinen lisälevy oli komeasti näytilla Blizzard Worldwide Invitational -tapahtumassa niin paneelikeskustelujen kuin hands on -peliajan muodossa. Vietettyämme useita tunteja pelin parissa voimme potkaista käyntiin kunnon hekumoinnit.

 

Diablo III – eeppinen ennakko, osa 1 (PC) 
Diablo III – eeppinen ennakko, osa 2 (PC)

Kesäkuun viimeinen lauantai oli luultavasti useille PC-pelaajille kuin toinen joulu. Vuosikausia odotettu, toivottu ja rukoiltu Diablo III muuttui vihdoin fiktiosta faktaksi, kun Blizzard julkisti pelin Pariisissa.

 

Tom Clancy’s Endwar – kolmas maailmansota konsolistrategiana

Kohta sodat on sodittu, kunhan tämä vihoviimeinen sota on saatu päätökseen. Siinä Ubisoftin tulevan teknothrillerin idea. Tom Clancyn totaalilisenssin ostettuaan Ubisoft on leimannut Clancyä jopa yllättäviin teoksiin, vaikka Tom Clancy’s Barbie Ride vielä puuttuukin.

 

LittleBigPlanet viehättää heti alkumetreiltään

Sonyn PlayStation 3:lle työstämä LittleBigPlanet on peli, jota sekä odotetaan fanaattisella innostuksella että apaattisella mielenkiinnottomuudella. Se on myös teos, josta ei oikein ota hullukaan selvää, että mistä ihmeestä on kyse. On se peli? Lelu? Nettipeli? Älypeli? Rakentelusimulaattori? Jotain perusteellisen hämärää?

 

Peliennakkoja Playgroundissa: Resident Evil 5, Guitar Hero: World Tour
Peliennakkoja Playgroundissa: Sonic Unleashed, Bionic Commando, Street Fighter 4

Pan Vision järjesti vuotuisen Playground-tapahtumansa, jossa Helsingin päivän ja illan mittaan suomalaisen pelialan edustajat kohtasivat koko joukon ulkomaisten pelitalojen edustajia seminaarin ja illanvieton luppoisassa yhdistelmässä.

 

Fallout 3 – haastattelussa Bethesdan Pete Hines

Miksi Xbox 360 on Fallout 3:n ykkösalusta? Miksi lisäsisältöjä ei julkaista PS3:lle? Mitä hyvää Bethesda on tuonut pelisarjalle? Miksi peli on toteutettu 3D-grafiikalla eikä isometrisesti? Pitääkö vanhojen Falloutien tunnelmasta nauttinut veteraanipelaaja tästäkin? Kuule myös  omin korvin legendaarinen ”me omistamme Falloutin” -kommentti.

 

Fallout 3 – klassikkoseikkailun uusi tuleminen (osa 1)
Fallout 3 – apokalyptistä räiskintää seikkailun varjossa (osa 2)
Fallout 3 – avointa seikkailemista ja mustaa huumoria (osa 3)

Amerikkalaisen Bethesda Softworks -studion työstämä roolipeli Fallout 3 on teos, joka on herättänyt huimia tunteita jo ensihuhuistaan ja julkistuksestaan lähtien. Kaksi ensimmäistä Falloutia on tietokonepelien historian todellisia klassikoita, parhaimpia seikkailuja koskaan. Millaisen vastaanoton peli saa tämän päivän pelaajien keskuudessa. Onko Fallout 3 mistään kotoisin? Onko se hyvä peli omana itsenään? Onko ydintuhon jälkeinen maailma rapistunut ja kauhistuttava ympäristö vai iloisten teletappien leikkikenttä?

 

Tom Clancy’s HAWX -ensikosketus – jälkipolttimia ja vihanpitoa taivaan sinessä

Vuoteen 2012 sijoittuva Tom Clancy’s HAWX ei edes yritä uudistaa pelilajia tai tuoda siihen mullistavia uusia ominaisuuksia. Niiden sijaan peli panostaa asenteeseen ja Tom Clancy -tyyliseen lähestymistapaan. Dramatiikkaa, teknologiaa ja jopa hitunen realismia, siinä ne aseet.

 

Legendary -ensikosketus – Pandoran lipas aukesi taas

Voi sitä Pandoraa. Tuhansia vuosia sitten sinun laatikkosi kiusasi ihmiskuntaa. Etkä ole lopettanut ketkujasi vieläkään. Miksi sinun piti tehdä moinen lipas, kun varmasti tiesit ettei ihmiskunta pysty pitämään siitä näppejään erossa? Taas on yksi utelias aatu ollut asialla ja sorkkinut asioita, joita ihmisten ei pitäisi sorkkia. Lipas on auki ja helvetti maan päällä. Kiitti kovasti.

Muropaketin uusimmat