Uusimmat

Microsoft täynnä uhoa: Sony jää jyrän alle jouluna

20.10.2008 15:22 Miikka Lehtonen

Aah, nyt sen vihdoin uskoo, että joulu lähestyy. Jos sitä ei olisi arvannut siitä, että ovista ja ikkunoista pursuaa sisään arvosteltavaa, sen arvaisi siitä, että kaikki firmat uhoavat vuoronperään, miten paljon kilpailijat saavat turpaansa. Tänään oli Microsoftin vuoro.

Microsoftin Xbox-osaston pomo, Aaron Greenberg, astui lehdistön – tarkemmin sanoen peliblogi Kotakun -eteen täynnä uhoa. Japanissa PlayStation 3 jäi historiallisesti – joskin ehkä lyhytaikaisesti – Xboxin jalkoihin ja muutenkin konsolilla menee lujaa. Ne eivät enää räjähtele kun niitä katsoo sivusilmällä ja pelivalikoima on taas syksyn myötä kova.

Kenties juuri tästä johtuen Greenberg uskookin, että joulusta tulee Microsoftille valkea. ”Uskomme, että tulemme pieksemään tänä jouluna PlayStation 3:n Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Teemme sen maailmanlaajuisesti”.

Greenberg sai sanoilleen tukea myös siitä, että äskettäin julkaistut syyskuun myyntiluvut olivat Xbox 360 -väelle iloisia. Myynnit kasvoivat Yhdysvalloissa voimakkaasti ja mies tietää myös syyn siihen.

”Hintamme tulee olemaan kova valtti PlayStation 3:a vastaan vielä pitkään”, Greenberg pohti. ”Kaikki konsolimme ovat saaneet taakseen hyvää nostetta, mutta varsinkin Arcade-malli pärjää erityisen hyvin.” Greenberg mainosti myös, että Xbox 360:n pelejä myydään yli tuplasti enemmän kuin PlayStation 3:n vastaavia.

Mikäli sama trendi pätee myös Eurooppaan, täälläkin lienee odotettavissa Xbox 360 -myyntiä, sillä Arcade-malli irtoaa monista liikkeistä jo alle 150 euron, mikä on kova haaste jopa PlayStation 2:n hinnalle. Kävi miten kävi, todellisia voittajia ovat lopulta pelaajat, sillä jatkuva hintojen polkeminen ja kilpailu takaavat, että pelasipa pelinsä millä laitteella tahansa, se tulee jatkuvasti edullisemmaksi.

Lisää aiheesta

Microsoft-pomo heittää lisää vettä konsolisodan kiukaalle

Microsoftin vastaus pieniin kovalevyihin kyllästyneille: ”Ostakaa toinen”

Microsoft: Sota hardcore-pelaajien sydämistä on ohi, me voitimme

Microsoft-pomo kommentoi 360:n eurotilannetta ja liikeohjainta

Nyt lähtee: Xboxiin kiintolevy pilkkahintaan

Kiintolevy tappoi Xboxin

Lue myös

Ota ensikosketus 360-avatareihin Scene It? -demolla

eDome hipoo kaikkien aikojen ennätyksiään

Muropaketin uusimmat