Uusimmat

Miyamoto: talouskriisi ei haittaa pelaamista

21.10.2008 09:48 Miikka Lehtonen

Puhuttiin eduskunnassa mitä puhuttiin, maailman talous on suuntaamassa kovaa vauhtia viemäriin ja 90-luvun iloiset päivät voivat kohta olla taas edessämme. Synkkinä hetkinä kannattaa etsiä lohtua sieltä mistä sitä on tarjolla. Nintendo-guru Shigeru Miyamoto uskoo, että lohtua löytyy parhaiten pelaamisesta.

Pankkien romahdellessa ympäri maailmaa, talouskasvun heikentyessä ja laman uhatessa useampiakin maita vai muutaman alan yrittäjät voivat katsoa tulevaisuuteen edes suhteellisen optimistisina. Eräs näistä on pelaaminen. Vanha viisaus sanoo, että monet viihteen lajit ovat kriisinkestäviä, sillä synkimpinäkin hetkinään ihmiset kaipaavat viihdettä.

Myös Mario-guru Shigeru Miyamoto uskoo tähän. ”Meidän kaikkien pitää syödä, se on tietenkin tärkein prioriteettimme. Viihde ja sielujemme ravitseminen tulevat kuitenkin heti perässä”, mies pohtii. Samaan syssyyn hän toistelee lisää talousviisauksia.

”Nintendon tavoitteena on on parannella entisestään halpenevaa teknologiaa ja tarjota viihdettä, johon jokaisella on varaa. Rahoilleen saa todella vastinetta”, Miyamoto esittää. Hänen pohdintansa sopivat yksiin suurten taloustutkimuslaitosten arvioiden kanssa, jotka povaavat että pelaaminen voi olla tulevan talouskriisin suurimpia voittajia.

Maailman valuessa alas viemäristä ihmiset kaipaavat alati kasvavassa määrin viihdettä ja jotain, mikä vie heidän ajatuksensa pois arjen ongelmista. Samalla rahaa ei kuitenkaan voi haaskata hullujen vuosien tahtiin matkoihin tai kalliisiin ravintolailtoihin, joten verrattain halvat ja paljon hupia tarjoavat pelit – sekä tietenkin myös elokuvat ja kirjat – ovat painonsa arvoisia kullassa.

Lisää aiheesta

Respect, yo. Shigeru Miyamoto on Time-lehden vuoden vaikutusvaltaisin mies

Zeldasta oli tulla FPS

Mario-miehet valokeilassa

Miyamoto: Tulevaisuus on helppojen, ei vaikeiden pelien

Miyamoto: kehitämme peliohjaimia suurelle yleisölle

Jaffe-sedällä on asiaa – David Jaffe avautuu pelibisneksestä, osa X

Lue myös

PS3:n myynti lähes kaksinkertaistui Yhdysvalloissa

Yarr, piraatit iskivät taas! Gears of War 2 saaliiksi reilusti ennakkoon

Muropaketin uusimmat