Uusimmat

Talvisota on taas muodissa

21.10.2008 12:35 Jukka O. Kauppinen

Vaikka Suomen ja Neuvostoliiton käymä talvisota 1939-1940 on ollut hyvinkin hiljainen aihe pelirintamalla, niin vähän ajan siitä on ilmestynyt jo kaksi PC-strategiapeli. Lisäksi työn alla on vielä talvisota-aiheinen lautapeli.

Meilläpäin näkyvämpi talvisota-peli on juuri julkaistu Talvisota – Icy Hell, joka on kansainvälisen työryhmän luoma reaaliaikainen naksustrategia. Siitä voit lukea lisää aiemmasta jutustamme Palaa talvisodan jäiseen helvettiin.

Muun muassa suomalaisista, venäläisistä, virolaisista ja briteistä koostuva tekijäryhmä on luonut Blitzkrieg-pelin päälle komean näkemyksen taisteluista 1939-1940. Vaikka peli ei olekaan tarkka sotilashistoriallinen simulaatio, niin sen taistelut ja tapahtumat on luotu tyylillä ja pieteetillä. Peli löytyy hyvin varustelluista pelikaupoista.

Toinen talvisodallinen näkemys löytyy Yhdysvalloista. Arvostettu strategiapelivalmistaja HPS Simulations julkaisi Squad Battles -sarjaansa pelin Squad Battles: Winter War.

John Tillerin luoma strategiapeli kuvaa talvisotaa vuoropohjaisen heksastrategian keinoin. Perinteisten strategiapelien ystäville suunnattu taktisen tason peli on ehtaa sotasimulaatiota, jossa taistelut pyritään ratkaisemaan mahdollisimman realistisesti.

Peliä näkemättä on vaikea arvioida miten realistisesti pelin taistelut on onnistuttu luomaan. Pelattavaa kuitenkin on kolmen kampanjan ja 58 yksittäisen taistelun verran. Pelin voi ostaa vain verkosta. Vaihtoehtoja ovat esimerkiksi HPS:n oma verkkokauppa (50 dollaria ja postikulut) tai eurooppalainen verkkopelikauppa Duchet.com, 30 puntaa ja postikulut. Vaikka Duchet onkin kamalan näköinen verkkokauppa, niin firma on luotettava, allekirjoittanutkin on tehnyt sieltä pelikauppoja.

Kolmas talvisota-peli on MikuGamesin työstämä lautapelitrilogia, jossa ensimmäisessä osassa kuvataan talvisotaa, toisessa jatkosotaa ja kolmannessa lapinsotaa. Pelit ovat yhä kehitteillä mutta sarjan kaikki osat voi tilata 180 euron yhteishintaan. Yksittäisten pelien ennakkotilaukset maksavat 59-89 euroa.

Lisätietoja:

Talvisota – Icy Hell

HPS Simulations -Squad Battles: Winter War

MikuGames- suomalainen trilogia

Lisää aiheesta

Palaa talvisodan jäiseen helvettiin

Suomen sodista tulossa lautapelitrilogia

Lue myös

Arvostelu: Gary Grigsby’s War Between The States (PC)

eDomen arvosteluviikko: lähikuvassa seitsemän uutuutta

Uusin Halo on vaihteeksi lautapeli

Warhammer-pelaajat palaamassa Warcraftiin

Muropaketin uusimmat