Uusimmat

Poika karkasi kotoa, vanhemmat syyttävät videopelejä

22.10.2008 19:02 Miikka Lehtonen

Kanadassa pohditaan taas kasvatuksen syvimpiä kysymyksiä. Vanhempiensa kanssa riidellyt poika on karannut kotoaan, jättäen jälkeensä pinon kysymyksiä, sekä osoittavan sormen. Vanhempien mielestä vika on nimittäin niissä pahuksen videopeleissä.

Ongelmat alkoivat, kun vanhemmat ostivat pojalleen – joka kuulemma siihen asti sai koulussa vain pelkkiä kymppejä ja oli muutenkin todellinen kultapoika – Xbox 360 -konsolin ja Call of Duty 4 -pelin. 15-vuotias Brandon sekosi täysin peliin ja käytti koko vapaa-aikansa sen pelaamiseen.

Vanhempien mielestä tämä oli siinä määrin huolestuttavaa, että he takavarikoivat poikansa pelin ja konsolin. Isän mukaan peli on takavarikoitu lukemattomia kertoja viimeisen 18 kuukauden aikana, mutta Call of Duty vain veti takaisin. Lopulta ongelmat saavuttivat todellisen leimahduspisteensä, kun Brandon uhkasi karata kotoa. Isä auttoi poikaa pakkaamaan laukkunsa luullen tämän vain uhittelevan, mutta toisin kävi.

Traagisesta ratkiriemukkaaksi tarina muuttuu viimeistään siinä vaiheessa, kun vanhemmat paljastavat teoriansa pojan olinpaikasta. Heidän mukaansa Brandon oli nimittäin hakeutunut Call of Duty -klaaninsa huostaan ja vanhemmat epäilevätkin nyt että nämä pitävät heidän poikaansa panttivankina.

Tämä ei sinänsä tule suurena yllätyksenä, sillä tässä tarinassa ei ole voittajia. Ensimmäiseksi voisi kysyä, miksi vanhemmat ovat ostaneet 15-vuotiaalle pojalleen pelin, jonka ikäraja on 17+. Toiseksi voisi kysyä, mistä he ovat ostaneet aikakoneensa. Call of Duty 4 ei ole ollut kaupoissa vuottakaan, joten haluaisin mielelläni kuulla, miten se on voinut olla riidan aiheena viimeisen 18 kuukauden ajan.

Eniten haluaisin kuitenkin todeta, että epäilen vakavasti vian olevan yksin, tai edes enimmäkseen videopeleissä. Mystisten Call of Duty 4 -klaanien syyttelyn ja käsiensä levittelyn sijaan vanhempien – kaikkien vanhempien – kannattaisi katsoa peiliin ja pohtia, miten he voivat aktiivisesti valvoa ja kontrolloida lastensa tekemisiä, sen sijaan että he luottaisivat kasvatusvastuun videopelien ja TV:n harteille.

Lisää aiheesta

Microsoft tekee Xbox 360:stä lastenhoitovälineen

Vaihteeksi näinpäin: lapset häpevät vanhempiensa netinkäyttöä

Nintendo teki lapsistani hirviöitä!

World of Warcraft -taidot pelastivat pikkutytön hengen

Dr. Phil pureutuu väkivaltapelien maailmaan

Ukkospilvet kerääntyvät – Mortal Kombatia syytetään pikkutytön kuolemasta

Virtuaalimurhasta tuli totta

Peleillä ei sittenkään yhteyttä Virginian kouluammuskeluun

Lue myös

Arvostelu: FIFA 09 (PS3, Xbox 360)

Valtion elokuvatarkastamo otti verkkopelit syyniin

Muropaketin uusimmat