Uusimmat

Microsoft aikoo lyödä rahoiksi Avatar-käyttäjäkuvillaan

28.10.2008 09:07 Miikka Lehtonen

Kun Microsoft ilmoitti aiemmin tänä vuonna tuovansa Xbox 360:een kovin Wii-henkiset Avatar-käyttäjähahmot, monet ounastelivat että rahastukseksihan se menee. Näin myös kävi, mutta yllättävää on se, että asia nousi tapetille jo ennen koko Avatar-systeemin julkaisua.

Marraskuussa julkaistava New Xbox Experience -käyttöliittymä tuo boksille monenlaisia uudistuksia. Eräs näistä on nykyisten pelaajakuvien korvaaminen Mii-henkisillä Avatar-ukkeleilla. Avatarit tuovat mukanaan reilusti kustomointimahdollisuuksia, joten monet luultavasti arvasivatkin jo, että myös rahastusmahdollisuudet on rakennettu suoraan osaksi systeemiä.

Alkuperäiset Avatarit ovat ilmaisia, samaten kuin jotkut ”brändätyt” lisävarusteet (lue: mainoslogoilla varustetut vaatteet). Muusta saamme maksaa. Robin Burrowes, EU-alueen markkinointipomo, kertoo lisää.

”Suunnitelmissamme on julkaista ensi keväänä laaja Avatar-kauppa, jossa olisi tarjolla brändätyn sisällön lisäksi peliaiheista kamaa.”

Ero ei toki ole suunnaton nykytilanteeseen, sillä valtaosa pelaajakuvistakin on maksullisia. Koko roskan kietominen omaan kauppaan kuitenkin kielii suuremmista suunnitelmista.

Lisää aiheesta

E3: Microsoft esitteli Xbox-Miit ja uuden Xbox-käyttöliittymän

Ota ensikosketus 360-avatareihin Scene It? -demolla

Xbox 360:n suuri päivityspäivä: 19.11.

Lue myös

Xbox 360 ylitti kahden miljoonan rajan viime neljänneksellä

Paluu Max Paynen maailmaan, siihen alkuperäiseen

Dead Space -säveltäjä: kahden vuoden duuni