Uusimmat

Suomalainen Facebook-roolipeli Reign of Elements

28.10.2008 15:00 Jukka O. Kauppinen

Suomalainen Gemilo Oy on julkaissut Facebook-nettipalvelussa  Reign of Elements  -nimisen roolipelin, jonka sisältöä tuottavat pelaajat itse. Peli julkaistiin virallisesti 24. lokakuuta. Jo seuraavana päivänä sillä oli yli tuhat aktiivista pelaajaa.

– Kaikkiaan sovellusta on asennettu 2 230 kertaa ja uusia pelaajia tulee satoja päivässä, toimitusjohtaja Tomi Terentjeff iloitsee.

Reign of Elementsin kehityksessä otettiin jo alkuvaiheessa pelaajat mukaan. Osalla pelaajista on käytössään työkaluja esineiden, alueiden, vihollisten ja tehtävien suunnitteluun. Viralliseen julkaisuun mennessä ydinpelaajat olivat suunnitelleet pelimaailman ympärille koko pelin kulun ja juonen.

– Kaikille pelaajille on tulossa vielä työkalut, joilla he voivat luoda pelisisältöjä. Näistä parhaat pääsevät peliin mukaan ja valta on tässäkin pelaajilla, ei meillä, Terentjeff kertoo.

Pelisovellus on esimerkki suomalaisesta crowdsourcing-ratkaisusta.

– Ylläpito ja suunnittelu pystytään tekemään paljon edullisemmin kuin jos kaikki jäisi omien työntekijöidemme varaan. Näin pelistä tulee enemmän pelaajiensa näköinen, mikä lisää sitoutumista peliin, Tomi Terentjeff arvioi.

Esimerkiksi yleisohjetta ei ole kirjoitettu, vaan pelaajat muokkaavat ja täydentävät wiki-sivustoa. Pelifoorumissa pelaajat auttavat toisiaan ja selittävät uusille pelaajille pelin kulkua. Apua saa myös chathuoneesta.

Peliin voi tutustua ja asentaa naputtamalla Facebookin Search-boksiin Reign of Elements.

Lue myös

Arvostelu: Dead Space (PC, PS3, 360)

Blizzardin huisi pelimusiikki koottiin vielä huikeampaan boksiin

Kuukauden peukkusaldo: muutama huippupeli ja yksi susikin

Paluu Max Paynen maailmaan, siihen alkuperäiseen

Seksiä, huumeita, naisia ja pelirahaa (päivitetty 28.10.)