Uusimmat

Suomipeli inspiroi – oikein ideavarkauteen saakka?

31.10.2008 10:46 Jukka O. Kauppinen

Vuonna 1999 julkaistu suomalainen Drop Mania -puzzlepeli on näemmä kimmonnut takaisin parrasvaloihin. Vähän erikoisemmassa muodossa. Suomen Kotijäätelölle tehty pieni palikkapeli on näet inspiroinut turhankin vahvasti ruotsalaista pelitalo Legendoa, joka näyttää napanneen Drop Maniasta muutakin kuin inspiraatiota.

Vaikka Legendo Entertainmentin Spooky Spirits ja Drop Mania ovatkin samankaltaisia puzzle-palikkapelejä, joiden inspiraatiota voi vetää kauas muinaisiin Tetriksiin ja kauemmaskin, niin kuvista ja videoista päätellen yhtäläisyydet ovat turhankin selvät. Spooky Spiritsin pelattavuus, yksityiskohdat ja jopa pelitilat näyttäisivät suoraan Drop Maniasta ja saman tekijän myöhemmästä Rampage Puzzle Attackista kopioiduilta.

Spooky Spirits

Drop Mania

Vaikka kasuaalipelimarkkinat ovatkin täynnä toisiaan kopioivia pelejä, niin Spooky Spirits näyttäisi kuitenkin ylittävän rajan. Ideoita kopioidaan laajalta mutta että pikku detaljejakin, se on jo vähän röyhkeää.

Drop Manian ja Rampage Puzzle Attackin tekijä ihmettelee myös pelien samankaltaisuutta, mutta ei kommentoi asiaa julkisuudessa.

Lisätietoja: Drop ManiaRampage Puzzle AttackSpooky Spirits

Lue myös

Arvostelu: de Blob (Wii)

Bethesdan kakku ei ollut vale

Chronicles of Riddick -saaga jatkuu: Assault on Dark Athena keväällä

Dead Space – PC-kuvagalleria

Wiikon wanha: Grim Fandango