Uusimmat

Bill Roper löysi uuden kodin City of Heroes -tiimistä

03.11.2008 16:29 Miikka Lehtonen

Bill Roperin työttömyys ei ehtinyt kestää kauaa. Hellgate London on tuskin vajonnut edes vielä unholaan kun mies on jo uusien projektien parissa. Cryptic Studios on nimittäin ilmoittanut palkanneensa muun muassa Diablon isänä tunnetun miekkosen.

Aikanaan Blizzardilla muun muassa Warcraftia, Starcraftia ja Diabloa työstänyt Roper lähti vuonna 2003 perustamaan omaa firmaansa. Flagship Studios ehti julkaista vain yhden pelin, ristiriitaisen vastaanoton saaneen Hellgate Londonin. Peli oli vaikeuksissa alusta saakka ja veti lopulta koko firman mukanaan, kuopaten samalla reilusti lupaavamman Mythoksen.

Nyt Roper jatkaa siis uraansa taas muiden leivissä, liittyen Champions-roolipeliin pohjautuvaa massiivimoninpeliä työstävän Cryptic Studiosin riveihin. Molemmat osapuolet ovat luonnollisesti innoissaan.

”Bill tuo taloon reilusti luovaa energiaa ja otamme hänet ilomielin vastaan. Hänen vuosien kokemuksensa pelien ja verkkopelaamisen parista ovat huippuarvokkaita kaikissa projekteissamme ja Bill tulee auttamaan meitä kehittämään studiomme tavoitetta luoda uudenlaisia, jännittäviä MMO-projekteja”, kertoi Cryptic-pomo John Needham.

Roper oli myös yhtä hymyä. ”Cryptic on viimeisen vuoden aikana kasvanut valtavasti ja sen tulevaisuus on täynnä jännittäviä mahdollisuuksia. Firma osaa valita pitkäikäisiä, kiehtovia lisenssejä, kuten Championsin ja Star Trekin. Odotan innolla pääsyäni mukaan tiimiin.”

Aiemmin mainion City of Heroes / Villains -kombon tehnyt Cryptic työstää parasta aikaa uuden sukupolven supersankariroolipeliään, joka pohjautuu legendaariseen Champions-paperiroolipeliin. Peli on parhaillaan alfa-testauksessa ja ilmestyy Xbox 360:lle ja PC:lle sitten joskus.

Lisää aiheesta

Flagship ei sittenkään mennyt konkurssiin… vai menikö?

Bill Roper puhuu Hellgate: Londonista

Hellgate: London sai vihdoin ilmestymispäivän

Flagship Studios sulki ovensa ja irtisanoi työntekijänsä

Hellgate: Londonille sittenkin kuukausimaksu

Peliaiheiset podcastit – vaihtoehto metallille

Lue myös

eDomen arvosteluviikko: BioShock, Colonization, de Blob, Fallout 3, Hornet Leader, Saints Row 2. Wario Land

Front 242 Alternative Partyillä – kuvagalleria

Elokuvastudiot tappelevat EA:n pelistä, jota ei ole edes julkaistu