Uusimmat

Fallout 3 herätti raivoisat reaktiot

03.11.2008 20:00 Jukka O. Kauppinen

Odotettu roolipeli Fallout 3 on siis saapunut keskuuteemme, hurjin reaktioin. Arvostelun kommentoinnit kimposivat välittömästi suorastaan odottamattomiin sfääreihin. Harva peli on jakanut pelaajakansaa yhtä voimallisesti kahteen vastakkaiseen leiriin, josta toinen tykkää pelistä, toinen vihaa sitä raivoisasti.

Lainauksia kommenteista:

  • Omasta mielestäni tämä on paras räiskintä, rooli ja seikkailupelien sekoitus mitä tähän mennessä on tehty.
  • Roolipelittäjät haukkuvat kun ei ole tarpeeksi roolipeli ja fpssäilijät haukkuvat, kun ei ole tarpeeksi fps. Toisaalta, ehkä fps-pelaajat kiinostuivat myös sarjasta, kun se ei olekkaan enää pelkää roolipelaamista. On paha mennä sanomaan.
  • Mielestäni muistuttaa vanhoja Falloutteja, paitsi että kuvakulma on eri ja tunnelma peräti vielä parempi, kun pääsee tonkimaan paikkoja lähemmin. Muuten kyllä aika lailla tuntuu suht samalta peliltä… Pikemminkin paremmalta.
  • Jos joku Bethesdaa jostain falloutpyhäinhäväistyksestä syyttää, niin löytyy vika kyllä peilistä eikä pelistä. Maailma muuttuu ja pelit muuttuu, jotkut jäärät ei. Loistava peli.
  • Tämä on omilla ansioillaan upea peli, joka kunnioittaa edeltäjiään muussakin kuin pelkässä nimessä.
  • Yritys (tosin hyödytön jo alkaessaan) on ok, mutta lopputulos ei ole millään tasolla parempi kuin parin-kolmen vuoden takainen Oblivion. Suhteellisen nätin ulkokuoren alta paljastuu kasa tiedätte kyllä mitä. Peli alkaa kyllästyttämään todella nopeasti eikä siitä kuuluisasta ”immersiosta” ole tietoakaan.
  • Yllätti positiivisesti. Trailereista ja muista gameplay-videoista katellen näytti ihan kuralta koko peli, johtuen paskoista animaatioista ja paskasta tekoälystä… Itse pelatessa toi häiritsee aika vähän ja peli maistuukin ihan kohtalaisen hyvältä.
  • Huono ja jatkuvalla syötöllä rautalangasta väännetty juoni, tökerön amatöörimäinen näyttelytyö & dialogi, typeryksille suunniteltu HUD, kuurot viholliset (viholliset eivät kiinnitä huomiota vaikka kaveria lahdataan muutaman kymmenen metrin päässä), vähä-älyisille tarkoitetut tiirikointialipelit. Täsmälleen samat viat kuin Oblivionissa.
  • Kuka vielä voi vakavalla naamalla väittää tämän olevan täysiverinen Fallout. Joku voisi luetella kaikki Bethesdan Fallout 3 valehtelemat asiat, Oblivionistakin tuli aikoinaan uskomaton lista.
  • Oikeastaan ongelmana on vaan tylsyys. Peli ei ole missään vaiheessa imaissut sisäänsä. Alku oli ihan nokkelasti tehty, mutta ensimmäiset kaksi minuuttia ulkona Vaultista tuo vain yhden sanan mieleen: Oblivion. Ja minä pidin Oblivionista paljonkin mutten voi mitään tunteelle, että arvostelussakin mainitut vihreät metsät/pellot on vain vaihdettu harmaisiin raunioihin.
  • Mukavaa ettei sinua haittaa, jos Counter-Strike 3 on roolipeli. Sitä täysin samaa paskaa on nimittäin pelattu kohta kymmenen vuotta, täytyyhän toki uudistuksia olla. Toivottavasti WoWin seuraava lisälevy tekee pelistä Murlocin-paimennussimulaattorin, peliin alkaa jo kyllästyä.
  • En kuitenkaan kiistä, etteikö Fallout 3 voisi olla hyvä peli. Varmasti se sitä on, jos näinkin moni on siitä pitänyt. Ei se kuitenkaan mielestäni ole puhdas roolipeli, vaan jonkinlainen hybridi, joka painottaa ilmeisesti liikaa FPS:ää minun makuuni. Hyvä kuitenkin, että moni on siitä löytänyt hauskaa ajanvietettä.
  • Fallout 3 tarjoaa roolipelaamiseen puitteet, jota mikään 2000-luvun rope ei tarjoa. Esim Baldureissa tai NWN:ssä ei voi pelata oikeasti pahista, ei myöskään Oblivionissa. Tässä voi – ja lisäksi voi pelata monella eri tavalla.
  • Mahtava peli, tunnelmallisesti iskee jopa paremmin kuin aikaisemmat Falloutit. Rohkea veto oli heittää fallout 3d-aikaan, mutta minusta kannatti.

Omalla tavallaan yllättävää oli kommentoinnin kehittyminen paska-eihänoopaska-linjalta väittelyksi siitä, että mikä on oikea roolipeli. Ja onko Fallout 3 roolipeli.

Tsekkaa mistä on kyse:

Fallout 3 (PC, PS3, 360)

Lue myös

Arvostelu: BioShock (PS3)

eDomen arvosteluviikko: BioShock, Colonization, de Blob, Fallout 3, Hornet Leader, Saints Row 2. Wario Land

Front 242 Alternative Partyillä – kuvagalleria

Nintendo neuvoo: ethän paista, murskaa tai käräytä konsoliasi

Witcher-roolipeli ylsi miljoonamyyntiin

Muropaketin uusimmat