Uusimmat

John Carmack on seonnut lopullisesti

04.11.2008 09:58 Miikka Lehtonen

Nyt se on tapahtunut: id Softwaren perustajana tunnettu John Carmack on seonnut lopullisesti. Tällä kertaa kyse ei ole kuitenkaan peleistä, vaan halusta lähettää ihmisiä kiertoradalle kuplissa. Näin sitä käy kun pelaa liika Commander Keeniä.

Avaruusturismi on tällä hetkellä kova sana, sillä useampikin firma kehittelee keinoja saada pesemättömiä ja haisevia – mutta silti rikkaita – ihmismassoja kiertoradalle tarkastelemaan planeettaamme ennennäkemättömistä korkeuksista.

Carmack ei myöskään ole varsinaisesti rakettiamatööri, sillä mies on yhdessä Armadillo Aeronautics -tiiminsä kanssa puuhaillut pitkään amatöörirakettien parissa. Nyt tavoitteena on kuitenkin ammattilaisuus.

Fishbowl Spaceship -nimellä kulkeva projekti tähtää kiertoratavisiitteihin melko halvalla hinnalla. Matka avaruuteen kupla-aluksessa maksaisi nimittäin vaivaiset 100 000 taalaa. Kannattaa pistää rahaa jo säästöön, sillä Fishbowl Spaceshipin rakennus aloitetaan ensi vuoden alussa ja ensimmäiset laukaisut on kaavailtu vuoteen 2010.

Vakavasti puhuen projekti on sangen mielenkiintoinen. Carmack on nero sanan varsinaisessa merkityksessä, joten ei ole mitenkään mahdotonta ajatella, että outo avaruusalus voisi vielä toimia.

Lisää aiheesta

Linux ei kiinnosta John Carmackia

Kuka lausui deathmatchin synnyinsanat?

Id:tä kosiskeltiin massiivimoninpeliprojektiin

Lue myös

Fallout 3 herätti raivoisat reaktiot

Arvostelu: Gears of War 2 (360)

Arvostelu: Fallout 3 (PC, PS3, 360)