Uusimmat

Epic: Microsoft on online-pelaamisen kingi

04.11.2008 10:30 Miikka Lehtonen

Verkkopelaaminen on noussut tämän konsolisukupolven aikana pikkujutusta avainkysymykseksi. Vielä muutama vuosi sitten juuri kukaan ei pelannut konsoleillaan verkossa, nyt se on kaikkien puuhaa, jonka merkitys vain kasvaa jatkuvasti. Epicin mielestä Microsoft on voittamassa tätä kisaa.

Epic-pomon sanat lienee syytä ottaa vakavasti, sillä kyseessä on tohtori. Tohtori Michael Epps on puhellut GamesIndustry.biz -pelisaitin kanssa ja uskoo vahvasti, että online-kisa on Microsoftin kauraa. Hänen mukaansa salaisuus on käyttöliittymässä, joka paranee vielä kohtapuoliin julkaistavan New Xbox Experience -käyttiksen myötä.

”Rakastan sitä, että kone boottaa itsensä käyttöliittymään. Kaikki pelaajat eivät välttämättä pidä tästä ylimääräisestä askeleesta, mutta sitä kautta pääset osaksi Xbox Liveä. Dashboardisi avautuu ja näet, että hei – täällähän on jotain uutta, jotain mistä en vielä tiennyt, sen sijaan että sujahtaisit pelaamaan yksin peliäsi.”

”Microsoft on tällä hetkellä johdossa ja voitolla. Se onnistuu niin, että lisäät koko ajan tuotteeseesi jotain siistiä tavaraa, mitä kaikki haluavat. Otetaan vaikka Netflix, nyt ne saavat minut haluamaan katsella leffoja Xboxillani!”

New Xbox Experience tuli kuitenkin Eppsin ja hänen tiiminsä kannalta väärään aikaan.

”Huonompi homma, sillä me olisimme halunneet vaikka mitä. Koska olemme Microsoftin studio, teimme läheistä yhteistyötä heidän tekkitiimiensä kanssa, mutta uuden käyttiksen viimeistely tapahtui sen jälkeen kun olimme lyöneet paljon pelistämme lukkoon. Ei siinä enää paljon mahtanut”, Epps harmittelee. Toivottavasti integraatio kuitenkin onnistuu jo lähiaikoina vaikka päivityksen muodossa, eikä jää odottamaan Gears of War 3:sta.

Lisää aiheesta

Arvostelu: Gears of War 2 (360)

Epic Games vakuuttaa: PC on yhä sydämissämme

Kolmas Gears of War jo horisontissa?

Epicin Unreal Engine 3 päätyi oikeuteen, pelikehittäjät kommentoivat

Epic: otamme riskejä Gears of War 2:ssa

Mark Rein: ”Epic ei tee PS3-yksinoikeuspeliä”

Lue myös

Bill Roper löysi uuden kodin City of Heroes -tiimistä

Fallout 3 herätti raivoisat reaktiot

Muropaketin uusimmat