Uusimmat

THQ kurimuksessa: väkeä pihalle, studioita kiinni

04.11.2008 16:35 Jukka O. Kauppinen

THQ-pelitalon kurimuskierre jatkuu. Yhtiö on joutunut karsimaan väkeään ja pelituotantoaan aiemminkin eikä tilanne näy helpottuvan. Pelitalo on laittanut kiinni sekä useita studiotaan että laittanut väkeä pihalle joka suunnalta.

THQ on tiettävästi sulkenut Los Angelesissa sijaitsevan Mass Media -studionsa, DS-pelikehitykseen erikoistuneen Helixen ja Paradigm Entertainmentin.

Epävirallisten tietojen mukaan THQ olisi sulkenut myös Locomotive Gamesin, joka tunnetaan muun muassa Destroy All Humans -peleistään, että Sandblast Gamesin.

Kokonaisten studioiden lakkauttamisen lisäksi Rainbow Studiosista ja Juice Gamesista on potkittu väkeä pihalle urakalla.

THQ on periaatteessa keskisarjan pelitalojen suuremmasta päästä, mutta yhtiön kannattavuus on ollut rapakunnossa, monista hyvistä peleistä huolimatta. Seassa kun on ollut myös kaameaa kuraa, eikä esimerkiksi Wall-E:n kaltainen surkea lisenssitauhka ole välttämättä saanut kansaa jonottamaan pelikauppoihin. Yhtiö on yrittänyt korjata tilannetta viimeisen vuoden, parin aikana panostamalla myyviin konsolipeleihin, mutta nähtävästi tulokset ovat olleet odotettua vaisumpia. Aikaisemmin THQ pyrki nousemaan PC-pelimarkkinoiden valtiaaksi, mutta hyvätkään Stalkerin ja Titan Questin kaltaiset pelit eivät myyneet riittävästi.

Tilanteen vakavuus selvinnee huomenna, kun THQ julkaisee tuoreimman talousraporttinsa.

Lähde: Breaking: THQ Closes Multiple Studios

Lisää aiheesta

THQ keskittyy konsoleihin, PC-pelimyynti tuotti pettymyksen?

Sen sijaan PC-pelirintaman tuotteita ei mainita sanallakaan sen enempää THQ:n toimitusjohtajan ”huominen näyttää valoisammalta” -puheessa kuin analyytikkojen mietinnöissä. Tämä on merkittävää siksi, että vuosi, pari sitten THQ kertoi uskovansa vahvasti PC-pelaamiseen ja panostavansa siihen tuntuvasti. Esimerkiksi Titan Quest, Company of Heroes, STALKER ja Supreme Commander olivat pelejä, joiden julkaisu oli selkeä signaali riskinottohalusta ja tuesta PC-pelaamiselle.

THQ: piraatit ajoivat Iron Loren (Titan Quest) konkurssiin, kiitti vain

Piraatit onnistuivat vahingoittamaan pelin mainetta. Tavallaan on jopa hupaisaa, että Fitch otti hampaisiinsa surkeat kräkkerit – pelin piraattiversiot kun olivat huonosti murrettuja ja wareversiossakin oli yhä jäljellä useita kopiosuojauksia, joita piraattiversion pelaajat sitten luulivat bugeiksi ja vinkuivat niistä julkisilla foorumeilla. Tällöin moni potentiaalinen asiakas saattoi jättää pelin ostamatta – syyttä.

Titan Questin tekijä konkurssiin

Erinomaisen Titan Quest -toimintaseikkailun tehnyt Iron Lore Entertainment -studio sulkee ovensa. Vuonna 2000 perustettu studio ei saanut rahoitusta kuntoon tuleville projekteilleen, joten yhtiö joutui irtisanomaan työntekijänsä ja pistämään lapun luukulle.

THQ sulki studioita, lakkautti pelisarjoja

Viimeiset tilikaudet olivat pelijätille kohtuullisen synkkiä, minkä johdosta firma vetää letkuja seinästä ja lakkauttaa pettymykseksi osoittautuneita pelisarjojaan. Ja sulkee kokonaisia studioita.

Lue myös

Arvostelu: Fallout 3 (PC, PS3, 360)

Arvostelu: Gears of War 2 (360)

Nintendo neuvoo: ethän paista, murskaa tai käräytä konsoliasi

Perjantaikevennys: Player One soittaa Space Invadersia

Ritari Ässä: Red Alert 3 tekee sinustakin paremman ihmisen