Uusimmat

PlayStation 4 vie yhä konsolisotaa jenkeissä

16.08.2014 16:00 Juho Anttila

Kuluva konsolisukupolvi käynnistyi vahvasti Sonyn johdossa. PlayStation 4 veti myynneissä heti komean kaulan Xbox One -konsoliin nähden. Sittemmin Microsoft on yrittänyt korjata tilannetta hinnanalennuksilla ja pudottamalla turhan Kinect-kameran pois pakollisten varusteiden joukosta, mutta ainakaan toistaiseksi Sonyn etumatkaa ei olla saatu kiinni.

Viimeisimpien tietojen mukaan PlayStation 4 ylsi rapakon takana myydyimmäksi konsoliksi jo seitsemättä kuukautta putkeen. Sony veti saman tien tuplavoiton, sillä heinäkuussa The Last of Us Remastered hallitsi myös pelimyyntejä. PlayStation 4 -konsolia on nyt myyty maailmanlaajuisesti 10 miljoonaa kappaletta.

Microsoft puolestaan on vältellyt kertomasta oman Xbox One -konsolinsa tarkkoja myyntilukuja. Firman mukaan myynnit ovat jatkuneet tasaisen vahvoina sen jälkeen, kun Kinect-vapaa Xbox One -konsoli julkaistiin kesäkuussa. Vaikka Xbox One -myynnit tuplaantuivat, PlayStation 4 vei silti voiton. Merkillepantavaa tilanteessa on myös se, että PlayStation 4 vie Xbox One -konsolia näinkin selvästi Microsoftin kotikentällä Yhdysvalloissa.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

PlayStation 4 voitti sittenkin Xbox Onen 3D-kisassa

PlayStation 4 ei ole piristänyt Japanin konsolimarkkinoita

Sony: Kolmasosa PlayStation 4 -pelaajista on vaihtanut leiriä