Uusimmat

PS4 päivittyy huomenna – kutsu kaveri moninpelaamaan kanssari Share Play -toiminnolla

27.10.2014 17:53 Jukka O. Kauppinen

Huomenna julkaistava PlayStation 4 –konsolin firmware-päivitys 2.0 tuo mukanaan ison kasan uusia ominaisuuksia. Näistä kiintoisin on Share Play, joka Sonyn mukaan tekee konsolista kuin virtuaalisen sohvan. Käytännössä se on vekkuli tapa jakaa omia pelejä ja pelikokemuksia kavereiden kanssa – ja kutsua nämä mukaan omaan peliin, vaikka kaverilla ei edes omista samaa peliä.

Käytännössä Share Play pohjautuu pelikuvan suoratoistoon, striimaukseen. Konsoli striimaa kuvaa kutsujan konsolilta kaverille, samaan tapaan kuin vaikkapa PS4 lähettää pelikuvaa langattoman verkon yli PS Vitalle Remote Play –tilassa tai Netflix lähettää elokuvia ja tv-ohjelmia sinulle. Mutta interaktiivisemmin ja ihmisten kesken.

Share Play sisältää kolme eri toimintatilaa:

  • Share Screen –tilassa kaverit voivat tulla katsomaan ja kommentoimaan peliäsi. Kummallakaan käyttäjällä ei tarvitse olla PlayStation Plus –tiliä.
  • Hand over my controller –tilassa isäntä voi ”antaa” peliohjaimensa kaverille, joka pelaa nyt vuorostaan isännän peliä. Isännällä on oltava PlayStation Plus.
  • Hand over another controller –tilassa kutsuttu kaveri voi liittyä isännän kaveriksi pelaamaan, jos peli tukee kahden pelaajan moninpeliä samalla konsolilla. Eli voitte pelata kuin olisitte istumassa samalla sohvalla vierekkäin. Tämän hyödyntämiseksi molemmilla on oltava PlayStation Plus.

Kaikki kolme tilaa toimivat siten, ettei kutsutulla vieraalla tarvitse olla lainkaan kyseistä peliä. Tämä asettaa luonnollisesti tiettyjä vaatimuksia sekä isännän että vieraan nettiyhteydelle. Yhteyden on oltava nopea ja mahdollisimman viipeetön. Yhteispelaamisessa ja ohjainta ”lainatessa” ilmenee todennäköisesti parhaimmillaankin ainakin hienoinen viive, mutta tämän häiritsevyys lienee tapaus- ja pelikohtaista. Mitä nopeampi peli, sen pahemmin pienikin viive puraisee.

Pelin ”lainaaminen” kaverille ja suoratoisto-yhteistyöpeli on rajattu tunnin mittaisiksi jaksoiksi. Näitä voi kuitenkin ilmeisesti ketjuttaa peräkkäin ilman rangaistuksia tai pakollisia taukoja.

 

PS4 päivittyy huomenna. Olkoon suoratoistopelilainanne ja cooppinne lagittomia.

Lisätietoja: http://fi.playstation.com/systemsoftwareversion/

 Lisää aiheesta

PlayStation 4 päivittyy versioon 2.0 ensi viikolla