Uusimmat

PS4:n päivitys kaatoi PlayStation Storen – kaikilla alustoilla

29.10.2014 12:01 Jukka O. Kauppinen

Tekisikö mielesi piipahtaa PlayStation Storessa ja ostella pelejä? Tai asentaa uusi PS4-päivitys? Onnea vaan. Ei onnistu juuri nyt, sillä PS4:n firmware-päivitys 2.0:n julkaisu aiheutti teknisen kaaoksen. Sonyn mukaan PlayStation Network on ihan okei, mutta käytännössä mikään ei toimi.

Päivitysruuhkan johdosta palvelu sylkee ulos erilaisia virheilmoituksia. Välillä PSN:ään ei pääse lainkaan, välillä sieltä valuu jotain dataa – mutta ainakaan Storeen on ihan turha yrittää kirjautua. Share Play, videoiden uppaus Youtubeen? Nahhh.

Sony on kärsinyt perinteisesti verkkopalvelujen tilkkutäkkimäisestä, teknisesti laaduttomasta toteutuksesta. Muutaman vuoden takaisen hax0r-kaaoksen jälkeen tilanne on toki parantunut tuntuvasti, mutta PlayStation Networkin pohjalla on edelleen useilta eri suunnilta osteltujen ja teetettyjen palvelujen verkosto. Ja kun verkkopalvelu ruuhkautuu, erilliset komponentit junttaroituvat eivät enää pysty keskustelemaan keskenään, PlayStation-pelaajille liiankin tutuin seurauksin.

PlayStation Network/Store jumittaa tasapuolisesti kaikilla alustoillaan.

Lisää aiheesta

Uusi häiriköintiaalto: PlayStation Network ja Xbox Live jumittavat

Hax0rit jatkavat perseilyään: uusina kohteina Xbox Live ja Phil Fish 

PlayStation Network toipui hakkerihyökkäyksestä – peelot keksivät poliittisia vaikuttimia 

Laaja DDoS-hyökkäys käynnissä: kohteina PSN, Blizzard, Riot…