Uusimmat

Sony hylkäsi The Last Guardianin tavaramerkin. Oliko tässä pelin loppu?

17.02.2015 10:00 Miikka Lehtonen

The Last Guardian on se nykyisten ikuisuusprojektien isä, äiti ja isoisä. Vuonna 2009 julkistettua peliä on kehitetty kohta kuusi vuotta, mutta eipä sitä ole juuri missään näkynyt. Ja nyt ei ehkä näykään: tavaramerkki on hylätty.

Vuodesta 2007 asti kehitetty The Last Guardian on Team Icon seuraava peli. Tai sen piti olla. Team Ico tunnetaan Icon ja Shadow of the Colossuksen kaltaisista legendoista, joten ei ole suurikaan ihme, että peliä on odotettu innokkaasti. Pienen pojan ja aarnikotkan ystävyydestä kertova peli esiteltiin yleisölle vuonna 2009, mutta sen jälkeen sitä ei ole juuri nähty.

Kun innokkaasti odotetusta pelistä ei ole näkynyt mitään yli viiteen vuoteen, moni on luonnollisesti uskonut jo pitkään, että peli on kuollut ja kuopattu. Sonyn edustajat vakuuttelivat viimeksi joulukuussa 2014, että tulossa se yhä on. Nyt näyttää kuitenkin olevan toisin, sillä Sony on nettietsivien mukaan hylännyt The Last Guardianin tavaramerkin. Kyseessä ei ole mikään aktiivinen hylkäys, vaan automaattinen tapahtuma: tavaramerkit vanhenevat, ellei niitä uusita ja puolusteta ja koska Sony ei ole tehnyt niin, tavaramerkki on vanhentunut 15.2.2015.

Tämä ei toki välttämättä tarkoita sitä, että pelikin olisi kuopattu. Kyseessä voi olla inhimillinen erehdys, joka korjataan, jahka joku huomaa, että kesäharjoittelijan piti postittaa paperit, jotka nyt ovat patterin takana muhimassa. Tai voi olla, että Sony on vaihtanut pelinsä nimen ja se voi yhä olla tulossa, mutta kuusi vuotta… se on pitkä aika hiljaisuudelle ja pimeydelle. Jos peli yhä on tulossa, mahtaako se enää edes muistuttaa aikanaan esiteltyä teosta kuin reunoilta?

Jäämme odottamaan tilanteen selkiytymistä.

Lähde: USA:n patenttitoimisto

Muropaketin uusimmat