Uusimmat

LittleBigPlanetin kenttäsensuuri herättää kuumia tunteita, vastalauseita

17.11.2008 19:10 Jukka O. Kauppinen

Sonyn huippumuikean tasoloikka-verkkopeli-rakentelupeli LittleBigPlanetin suurin vahvuus – omien kenttien tekeminen, jakaminen ja muiden teosten lataaminen – ihastuttaa ja vihastuttaa. Tällä hetkellä etenkin vihastuttaa. Sonyn kenttämoderointi kun kuulostaa jo kovin satunnaiselta.

Sähisevän kissan nosti pöydälle JustinTimberLak/Donkey SH0W, jonka tekemä The Azure Palace -kenttä sensuroitiin LittleBigPlanet-verkosta. Kentän tekijä ihmettelee raivoissaan miksi, sillä kenttä oli täysin itse tehty, ilman mistään kopioituja aineksia.

”Käytin kenttäni tekoon valtavasti aikaan. Mitään ei ole otettu elokuvista, peleistä tai mistään muualtakaan.”

”Moderoinnin säännöt näyttävät olevan äärettömän satunnaisia, jos mitään edes onkaan. Käyttäjälle ei edes kerrota miksi kenttä on poistettu.”

Seuraamme tilanteen kehittymistä. Sonylla tuntuu olevan vielä opittavaa käyttäjien sisällön hyödyntämisessä, kuten aivan taatusti kaikilla muillakin. Vaikka LittleBigPlanetin suhteen onkin nyt pulmia, niin näin suuren mittakaavan pelin sisältömoderaatio tulee taatusti olemaan tehokas läksy kaikille pelitaloille. Puhelihan Nintendokin vasta muutama päivä sitten, että pelialan tulevaisuus nojautuu käyttäjien luomaan sisältöön.

PC:llä tämä on toki tuttua, mutta konsolimaailmassa otetaan vasta ihka ensimmäistä askelta. Toivottavasti Sony kouluttaa moderaattorinsa ja saa moderoinnin toimimaan selkeiden sääntöjen mukaisesti, jolloin LBP toimii hyvänä esimerkkinä muillekin. Ongelmahan on kuitenkin siinä, ettei käyttäjien luoma sisältö ole silti ilmaista. Jos konsolipelitalo haluaa välttää penisraketit, hitleröidyt kentät ja muut kohderyhmälle sopimattomat sisällöt, niin sisältöjä on aktiivisesti valvottava. Siihen tarvitaan palkattua väkeä.

Sensuroitu The Azure Palace -kenttä.

Lisää aiheesta

Arvostelu: LittleBigPlanet (PS3)

LittleBigPlanet-kentät: luovuus vastaan tekijäoikeudet

Pelialan tulevaisuus: käyttäjien luoma sisältö?

Sony lähetti tiukan nootin LittleBigPlanet-kenttäeditoijille

Lue myös

Superkilta pelasi jo Wrath of the Lich Kingin läpi

Supreme Commander saa jatkoa

Testissä syksyn kovimmat toimintapelit

Tomb Raider Underworld – Lara Croft matkaa maan päällä ja pinnan alla

Wiikon wanha: Dune 2

Muropaketin uusimmat