Uusimmat

Pelimellakka: viisi kuoli

25.11.2008 10:40 Jukka O. Kauppinen

Lounaisessa Kiinassa käytiin astetta järeämpää mielipiteidenvaihtoa pelien ympärillä. Pelikeskuksessa käynnistyneeseen joukkotappeluun otti osaa yli 20 henkilöä, osa jopa veitsin aseistautuneina. Mellakan seurauksena viisi menetti henkensä.

Parikymppiset nuorukaiset riitaantuivat pelikeskuksen johtajan kanssa tuntemattomasta syystä, aloittaen tappelun. Kuvauksesta päätellen kyseessä oli suuremman mittakaavan pelikahvila, jossa asiakkaat voivat pelata verkkopelejä maksua vastaan. Potentiaalisesti tappelun syy olisi voinut olla esimerkiksi verkkopeliklaanien välinen kina.

Kiinassa ja Aasiassa moni verkkopelaaja ottaa pelaamisensa ja klaaninsa vakavasti, minkä johdosta pelien sisäiset erimielisyydet ovat johtaneet väkivaltaisiin yhteenottoihin tosimaailmassakin.

Lähde: Five killed in fight at video-game centre in south-west China

Lisää aiheesta

Kiina, tuo pelibisneksen villi länsi

Kiinassa on esimerkiksi ainakin kymmenen eri ministeriötä, jotka kaikki säätelevät pelialaa, pelien tekemistä ja tietysti niiden julkaisua. Siinäpä byrokratiaa kerrakseen.

Mitä tapahtuu kun pelaa liikaa – osa 3

Kaikki ovat varmasti joskus kuulleet omaisiltaan varoituksia siitä, miten liiallinen pelaaminen voi haitata koulutöitä tai muita askareita. Harva kuitenkaan on ajanut omaa yritystään konkurssitilaan ja perhettään nääntymisen partaalle. Näin on kuitenkin käynyt, eikä edes yllättäen Aasiassa.

Japanilaisteini virtuaaliputsasi MMO-pelifirman – ”halusin prinsessapuvun”

Ihananaista vaaleanpunaista prinsessamekkoa havitellut poika onnistui hankkimaan eteläkorealaisen NEXON-roolipelifirman työntekijän tunnukset Mabinogi-verkkoseikkailuun. Veitikan tarkoitus oli nähtävästi hankkia ja siirtää prinsessapuku omalle pelihahmolle työntekijän tunnuksilla, mutta ahneus iski.

Lue myös

Arvostelu: Valkyria Chronicles (PS3)

Bioforge Plus – seikkailu jota ei tullutkaan

God of War III vei pelikehittäjän hekuman porteille

Left 4 Dead –videohaastattelu

Mortal Kombatien pohjanoteeraus

Muropaketin uusimmat