Uusimmat

Tänään tv:ssä: Maailman ehkä paras sarjamurhaajaelokuva – Tällaisia hirveyksiä ei Hollywood-leffoissa enää näe

10.12.2021 10:16 Muropaketin toimitus

Vuoden 1992 Alien 3 oli vielä hakemista, mutta vuonna 1995 ohjaaja David Fincher osui napakymppiin sarjamurhaajaelokuvalla Seven.

Rujo, raaka ja ihan helvetin synkkä.

Siinä Seven pähkinänkuoressa. Neljä vuotta aikaisemmin valmistuneen Uhrilampaiden tavoin se jätti pysyvän jäljen sarjamurhaajaelokuviin, ja sittemmin Seveniö on apinoitu useita kertoja. Elokuva itsessään on kestänyt aikaa hyvin, ja oikeastaan se sisältää raakuuksia ja ratkaisuja, jollaisia ei Hollywood-elokuvissa enää näe.

Ava esittää Sevenin tänään kello 22.00 alkaen. Jos ajankohta on huono, voi Brad Pittin, Morgan Freemanin, Gwyneth Paltrow’n ja Kevin Spaceyn tähdittämän elokuvan katsoa myös Amazon Prime Videosta ja C Moresta.

”Rutiinietsinnän aikana löydetään ateriansa keskelle murhattu mies. Joku on kirjoittanut sanan “mässäily” jääkaapin taakse. Pian paljastuu toinen yhtä raaka murha ja sen rikospaikkaan on kirjoitettu verellä sana “ahneus”. Poliisit Somerset ja Mills laskevat nopeasti yhteen yksi plus yksi – ja saavat vastaukseksi seitsemän! Liikkeellä on psykopaattinen sarjamurhaaja joka systemaattisesti murhaa uhrinsa seitsemän kuolemansynnin mukaan! Missä ja milloin tapahtuu seuraava julma murha?”