Uusimmat

Sony: Kolmasosa PlayStation 4 -pelaajista on vaihtanut leiriä

14.06.2014 14:00 Juho Anttila

Kun vertaillaan PlayStation 4 -, Xbox One – ja Wii U -konsoleiden myyntilukuja, on joukosta helppo osoittaa yksi voittaja. Tällä hetkellä Sonyn laite vie kilpailijoitaan selvästi, vaikka muutkin ovat osoittaneet piristymisen merkkejä. Uuden PlayStationin menestys ei myöskään lepää pelkästään vanhojen Sony-fanien hartioilla.

PlayStationin Pohjois-Amerikan markkinointiosaston kakkosmies John Koller kertoo Kotakulle, että 31% PlayStation 4 -konsolin omisti edellisen konsolisukupolven puolella joko Xbox 360 – tai Nintendo Wii -konsolin, mutta ei PlayStation 3:a. Jos luvut pitävät paikkansa, leiriä on vaihdettu ahkeraan. Tässä vaiheessa on toki muistettava, että Koller jätti kertomatta kuinka moni pelaaja on vaihtanut leiriä toiseen suuntaan.

Sama Kollerin siteeraama tutkimus kertoo myös, että 17% PlayStation 4:n omistajista ei omistanut edellisen konsolisukupolven laitteita lainkaan. Markkinat ovat siis laajentuneet ilmeisesti sekä aiemmin konsoleita vierastaneiden PC-pelaajien että kokonaan uusien peliharrastajien suuntaan.

Lähde: Kotaku

Lisää aiheesta

Puolet PS4-pelaajista maksaa PSN+tilistä

Sony uskoo PS4:n ylittävän PS2:n tuotot

Sony julkaisi uuden, entistä kevyemmän version PS Vita –konsolista