Uusimmat

Entinen Xbox-pomo pelkää Game Passin tuhoavan pelit

Kuva: © Xbox

30.05.2022 14:30 Muropaketin toimitus

Alkuperäisen Xbox-konsolin julkaissut pelipomo Ed Fries uskoo, että pelipalvelut voivat osoittautua pelialalle tuhoisiksi.

Xbox Game Pass on osoittautunut suosituksi palveluksi, ja sillä on jo 25 miljoonaa tilaajaa. Palvelun valttina on pidetty sitä, että Xboxin omat pelit sekä monet muidenkin kehittäjien julkaisut saapuvat palveluun heti ilmestymispäivänä, samaan kiinteään hintaan.

Game Passin toimintamalli on kuitenkin herättänyt kysymyksiä sen kestävyydestä, ja esimerkiksi PlayStationin puolella on tehty selväksi, etteivät yksinoikeuspelit jatkossakaan tule heti julkaisupäivänä mihinkään palveluun. Nyt myös entinen Xbox-johtaja on esittänyt epäilyksensä pelipalvelun järjellisyydestä.

Kuten Kotaku kertoo, alkuperäisen Xboxin aikaan Microsoftin pelipuolta johtanut Ed Fries on puhunut kahdessa podcastissa Game Passia vastaan.

”Game Pass pelottaa minua”, Fries selitti. ”On melko samanlainen palvelu nimeltä Spotify, joka luotiin musiikkiteollisuuden puolella. Ja kun Spotify lähti nousuun, se tuhosi musiikkiteollisuuden.”

Kotakun uutisessa ruoditaan, että kaikki Friesin esittämät väitteet eivät pidä paikkansa, mutta hän esittelee perustellun huolen. Vertaus Spotifyhin on huolestuttava etenkin pienempien pelien kannalta, sillä musiikkiteollisuudessa Spotifyn ylivallasta ovat kärsineet etenkin indieartistit.

Jää nähtäväksi, miten Game Passin voittokulku jatkuu ja kuinka se vaikuttaa peliteollisuuteen suuremmassa mittakaavassa. Hiljattain pelaajat ovat protestoineet Game Passin aiempaa heikompaa tarjontaa, mutta ei ole tiedossa, onko palvelu menettänyt merkittävää määrää tilaajia vai ei.