Uusimmat

Hugh Jackman teki jo ensitapaamisella vaikutuksen muihin X-Men-tähtiin, mutta yksi asia nuoressa aussinäyttelijässä jäi mietityttämään

Kuva: © Twentieth Century

24.10.2023 14:45 Muropaketin toimitus

Hugh Jackman ei ollut ensimmäinen vaihtoehto Wolverinen rooliin. Alun perin rooliin kiinnitetty Dougray Scott joutui jättäytymään pois aikatauluhaasteiden vuoksi.

Professori Xavieria X-Men-elokuvissa esittänyt Patrick Stewart muistelee tuoreessa muistelmateoksessaan Making it So: A Memoir ensimmäisen X-Men-elokuvan tekoa ja tilannetta, joka johti Hugh Jackmanin valintaan Wolverinen rooliin. Asiasta uutisoi Slashfilm.

Alun perin Wolverinena piti nähdä Dougray Scott, mutta tämä joutui aikatauluhaasteiden vuoksi jättämään roolin väliin. Tekijöiden piti nopeasti löytää uusi Wolverine, ja yhdeksi ehdokkaaksi astui nuori ja melko tuntematon australialaisnäyttelijä Hugh Jackman.

“Hän teki meihin muihin näyttelijöihin heti vaikutuksen, ja kun hänet kutsuttiin koekuvauksiin Wolverinea varten, meistä jokainen kätteli häntä ja toivotti onnea. Hänen lähdettyään keskustelimme tästä kaverista, joka oli pyytänyt kutsumaan itseään nimellä Hugh. Hän teki meihin vaikutuksen, hänessä oli käsinkosketeltavaa tähtiainesta, mutta hänellä oli myös todella paksu aussiaksentti. Voisiko hän joutua hylätyksi sen takia? Mietimme, että ehkä hän oppisi peittämään sen hyvän puheohjaajan avulla.”

Kun Jackman pääsi pois koekuvauksista, hän arveli, ettei ole saanut roolia. Mutta sitten nuori näyttelijä pyydettiin takaisin, ja pian tuottaja saatteli hänet ulos julistaen muille näyttelijöille, että tässä on heidän Wolverinensa.

Ja loppu on historiaa. Seuraavaksi Jackman palaa Wolverinen rooliin Deadpool 3:ssa.