Uusimmat

Kevään kohutuin elokuva tuli Suomeen – sitä katsoessa on vaikea ymmärtää viiden tähden arvioita, vaikka ohjaaja taitava onkin

Kuva: © A24

19.04.2024 10:30 Muropaketin toimitus

Alex Garland on todistetusti taitava ohjaaja ja ehkä vielä taitavampi käsikirjoittaja. Sen valossa on vaikea ymmärtää, miten ontolta tänään Suomen ensi-iltansa saava Civil War -sotadraama tuntuu.

Maahantuoja Cinemansen mukaan Civil War on ”tiivistunnelmainen, adrenaliinin ja jännityksen täyteinen toimintatrilleri, jonka kyydistä avautuu kuumottava näkymä jakautuneen Yhdysvaltojen lähitulevaisuuteen. Lee (Kirsten Dunst) yrittää selviytyä hengissä toimittajakollegoidensa kanssa eskaloituvan sisällissodan keskellä vaarallisella matkalla maan läpi kohti vielä toistaiseksi pääkaupungiksi kutsuttua Washington DC:tä.”

Kirsten Dunstin ja Wagner Mouran tähdittämä Civil War on kerännyt paljon kehuja, ja Suomessakin esimerkiksi Helsingin Sanomat on hehkuttanut sitä viiden tähden elokuvaksi. Muropaketin kriitikolle Alex Garlandin elokuva ei kolissut kuitenkaan likimainkaan yhtä kovaa. Civil War sai Aki Lehdeltä 2,5 tähteä viidestä.

”Palikat ovat periaatteessa tälläkin kertaa kasassa, mutta edeltävistä kolmesta mainiosta elokuvastaan ja Devs-tv-sarjastaan poiketen Garland ei onnistu sanomaan Civil Warilla oikein mitään. Vika on käsikirjoituksessa. Pienten ihmisten tarina ei löydä päähenkilöistään vaadittavaa intiimiä tarttumapintaa tai inhimillistä lämpöä.”

Koko arvion voi lukea täältä:

USA:ssa kohun aiheuttanut Civil War on ikävän etäinen sotaelokuva

Alex Garlandin aikaisemmista elokuvista Ex Machina (2015) löytyy suoratoistona Netflixistä, samoin Annihilation eli Hävitys (2018). Menin (2022) kohdalla pitää siirtyä Viaplayn puolelle.