Uusimmat

Joaquin Phoenix lähti ovet paukkuen kuvauspaikalta – nyt koko uutuuselokuva on kuopattu

Kuva: © Shanna Besson

12.08.2024 10:59 Muropaketin toimitus

Joaquin Phoenix jätti ohjaaja Todd Haynes homodraaman juuri ennen kuvausten alkamista. Rooliin ei etsitä uutta näyttelijää, sillä kyseessä oli alun perin Phoenixin oma projekti.

Deadline kertoo ohjaaja Todd Haynesin kahden miehen rakkaustarinan kertovan elokuvan olevan kokonaan kuopattu vain viisi päivää ennen kuvausten alkua. Syynä on se, että toinen pääosanesittäjä Joaquin Phoenix hylkäsi projektin varoittamatta aivan viime tingassa.

Toisessa pääosassa oli tarkoitus nähdä Top Gun: Maverick -leffasta tuttu Danny Ramirez.

Phoenixin tilalle ei olla etsimässä toista näyttelijää, sillä kyseessä oli alun alkaen hänen intohimoprojektinsa. Maailmalla lehdistö on nostanut otsikoihin elokuvan homoteeman, mutta syy miksi Phoenix jätti projektin ei ole selvillä. Phoenix on tunnetusti yleensä erittäin omistautunut rooleilleen.

Meksikon Guadalajarassa leffan kuvaus- ja työryhmän jäsenet ovat jääneet vaille palkkioitaan.

Elokuvan tuottaja Christine Vachon kertoi julkisella Facebook-tilillään tilanteen olleen viimeisen viikon ajan katastrofaalinen. Nyt poistetussa päivityksessä Vachon kirjoitti ”yhden version median kuvailemista asioista tapahtuneen”. Vachon painotti myös kyseessä olleen Phoenixin hänen edustamalleen Killer Films -tuotantoyhtiölle alun perin esittelemä projekti.

Muun muassa elokuvista Carol, Velvet Goldmine ja May December tutun ohjaaja Haynesin elokuvat sisältävät usein LGBTQ+-teemoja:

Arvostelu | Cate Blanchettin Carol on koskettava elokuva lesbonaisten rakkaudesta

Arvostelu | Natalie Portmanin ja Julianne Mooren upean May December -elokuvan äärellä ei tiedä itkeäkö vai nauraa

Phoenix tähdittämä Joker: Folie à Deux saa maailmanensi-iltansa 28. elokuuta alkavilla Venetsian elokuvajuhlilla. Laajempaan levitykseen Jokeri-jatko-osa tulee 4. lokakuuta.