Uusimmat

Muistatko vielä Netflixin pikkuhitin viiden vuoden takaa? Kehuttu scifi-elokuva saa kohta jatko-osan

Kuva: © 2023 Netflix, Inc.

25.09.2024 08:40 Muropaketin toimitus

K18-ikärajan The Platform-tieteiskauhuleffa saa kakkososan.

Netflix on julkaissut trailerin The Platform 2 -elokuvasta, joka jatkaa vuoden 2020 tieteiskauhuleffan tarinaa.

The Platform -jatko-osa sijoittuu myös vankilaan, jonka ylimmästä kerroksesta laskeutuu kerran päivässä taso, jolle on katettu juhlaillallinen. Ruokapöytä pysähtyy jokaisessa kerroksessa vain hetken aikaa, jolloin vangit saavat syödä niin paljon kuin jaksavat. Kerroksia on noin 200, joten vatsansa saavat täyteen vain yläkerrosten asukit.

Vangit vaihtavat satunnaisesti kerroksia säännöllisin väliajoin.

The Platform 2:n on ohjannut ensimmäisestä osasta tuttu Galder Gaztelu-Urruti. Sen pääosissa nähdään Milena Smit, Hovik Keuchkerian, Natalia Tena ja Óscar Jaenada.

Maaliskuussa 2020 julkaistun espanjalaisen scifi-kauhun ensimmäinen osa on Netflixin historian viidenneksi katsotuin ei-englanninkielinen elokuva.

Muropaketin arvostelussa The Platform keräsi kehut:

”The Platformin simppelin brutaali allegoria näyttää, ettei kapitalismissa raha ja hyvinvointi valu korkeimmalta tasolta alhaalla kärsiville köyhille. Pöytään on katettu niin paljon sapuskaa, että sitä riittäisi kaikille vangeille, mutta ylimpien kerrosten asukkaat ahmivat tietysti suihinsa niin paljon kuin mahdollista.

Netflix tarjoaa harvoin K18-suositusikärajalla varustettuja elokuvia, mutta tälle moinen on lätkäisty täysin syystä. Silti suosittelen The Platformia muillekin kuin genre-elokuvan faneille. Muistakaa kuitenkin, ettei tämän teoksen aikana todellakaan kannata syödä mitään.”

Arvostelu | Netflixin The Platform -elokuva on upean häiriintynyt scifin ja kauhun sekasikiö

The Platform 2 tulee tarjolle Netflixiin 4. lokakuuta.

The Platform 2

Kuva: © 2023 Netflix, Inc.