Uusimmat

Otso Tiaisen ja Kalle Kinnusen Shadowland-elokuva julkaistaan USA:ssa – tekijätiimissä mukana myös Sam Lake

Kuva: Max Smeds © Bufo 2024

04.10.2024 08:11 Muropaketin toimitus

Okkultistisesta yhteisöstä ja kulttiohjaaja Richard Stanleysta kertova Shadowland saa maailmanensi-iltansa huomenna Beyond Fest -genrefestareilla.

Variety julkaisi jo viime viikolla suht pitkän jutun Otso Tiaisen ohjaamasta ja Kalle Kinnusen käsikirjoittamasta ja tuottamasta Shadowland-dokumentista, joka saa maailmanensi-iltansa huomenna lauantaina Yhdysvalloissa Beyond Fest -genrefestivaalilla.

Nyt Bufo-tuotantoyhtiö kertoo tiedotteessaan lisää pitkään tekeillä olleeesta dokumentista, joka kertoo okkultistisesta yhteisöstä ja kulttiohjaaja Richard Stanleysta.

Ohjaaja Tianen tunnetaan muun muassa Sami Yaffa: Sound Tracker -sarjasta. Muropakettiakin avustanut Kinnunen on elokuvatoimittaja ja tietokirjailija.

Shadowland-elokuvan vastaavia tuottajia ovat Mark Lwoff, Misha Jaari ja Remedy-videopeliyhtiön luovana johtajana tunnettu Sam Lake.

Tiedote kertoo seuraavaa:

”Shadowland sai alkukipinänsä lähes vuosikymmen sitten, kun edesmennyt toimittaja Perttu Häkkinen tapasi entisen Hollywood-ohjaaja Richard Stanleyn (mm. Color Out of Space). Häkkinen, Tiainen ja Panu Hietaneva tutustuivat okkultistiseen ja esoteeriseen yhteisöön, jonka piirissä Stanleylla oli vahva asema. Normaalin elämän hylänneet yhteisön jäsenet harjoittavat taikuutta ja etsivät henkistä täyttymystä sekä pyhää Graalin maljaa.

Lounais-Ranskan Pyreneillä kuvattu tarina sai yllättävän käänteen, kun Hollywood-comebackin vuonna 2019 Nicolas Cage -elokuvallaan Color Out of Space tehnyt Stanley tulee syytetyksi hyväksikäytöstä. Sekä esoteerisen yhteisön että sen piirissä ihaillun Stanleyn itsensä suhtautuminen syytöksiin johdattaa tarinan uusille raiteille, aiheuttaen sekä yhteisön ja Stanleyn että elokuvan tekijäryhmän välille peruuttamattomia muutoksia.”

Shadowland-elokuva nähdään Suomessa loppuvuodesta.