Uusimmat

Heath Ledger arvasi mitä Yön ritarille tapahtuisi: “Hän leuhki sillä”, Andrew Garfield paljasti

11.10.2024 12:01 Muropaketin toimitus
Yön ritari

Kuva: © 2008 Warner Bros. Entertainment Inc.

Andrew Garfield näytteli Heath Ledgerin kanssa elokuvassa The Imaginarium of Doctor Parnassus (2009).

The Imaginarium of Doctor Parnassus -elokuvaa kuvattiin Yön ritarin kuvausten jälkeen, mutta ennen kuin Batman-klassikko ehti elokuvateattereihin kesällä 2008.

Happy Sad Confused -podcastissa vieraillessaan Spider-Man-tähti Andrew Garfield kertoi, miten innoissaan Heath Ledger oli Yön ritarista Terry Gilliamin ohjaaman Doctor Parnassuksen aikoihin.

”Hän oli niin leuhkana siitä”, Garfield paljasti.

Ledger kertoi kollegalleen tarinoita Christopher Nolanin elokuvan kuvauksista ja kehui siitä, miten hyvä Yön ritarista on tulossa.

”Muistan miten Empire-lehden [Yön ritari -aiheinen] kansi ilmestyi ja Heath totesi: ’Ai, he sitten käyttivät [Jokerista] tätä vitun paskaa kuvaa’. Kysyin onko hän ihan tosissaan, kuvahan näyttää vitun hienolta. Hän vastasi: ’Ei, asento on ihan väärä, se näyttää vähän tavanomaiselta versiolta siitä mitä näyttelijä… Näet sitten.’ Ja joo, niinhän minä näin”, Garfield lisäsi ja kehui vielä vuolaasti vastanäyttelijäänsä.

Heath Ledger oli syystäkin ylpeä Yön ritarista, mutta ei koskaan päässyt todistamaan elokuvan menestystä. Jokerin näyttelijä kuoli vahingossa puoli vuotta ennen Yön ritarin ensi-iltaa huumeiden yliannostukseen. Roolisuorituksestaan Ledger voitti parhaan miessivuosan Oscarin.

Yön ritari löytyy suoratoistona Prime Videosta, Netflixistä, Viaplaysta ja Maxista. The Imaginarium of Doctor Parnassus on saatavilla vain vuokra- ja myyntiversioina.