Uusimmat

”Miten tässä näin kävi?” – Jason Statham pettyi pahasti omaan elokuvaansa, ja samoin teki ohjaaja

Kuva: © Warner Bros. Pictures

14.10.2024 08:40 Muropaketin toimitus

Kun toimintatähti Jason Statham ja ohjaaja Jon Turteltaub alkoivat tehdä filmatisointia Steve Allenin romaanista Meg: A Novel of Deep Terror oli aikomuksena täyttää valkokangas verellä. Toisin kävi.

Pian The Megin (2018) ensi-illan jälkeen ohjaaja Jon Turteltaub tilitti tuntojaan julkisuudessa sangen suorapuheisesti:

”Olen niin pettynyt siihen, ettei elokuva ollut verisempi ja inhottavampi. On todella traagista, ettemme saaneet tehdä kaikkia niitä kauheita, kuvottavia ja verisiä kuolinkohtauksia, joita olimme suunnitelleet”.

Jason Statham ei ollut juuri iloisempi tilanteesta:

”Käsikirjoitus on ihan erilainen kuin elokuva. Joskus sitä vain ihmettelee, että miten tässä näin kävi? (…) Nyt The Meg on täynnä huumoria, eikä se ole omaan makuuni. Pidän enemmän goresta ja aikuisemmasta kamasta. Olen sen verran vanha, etten voi sanoa miten elokuva kolisee nuoremmalle yleisölle. Olisin varmaan tehnyt elokuvasta sellaisen, ettei monikaan olisi halunnut nähdä sitä. (…) The Megiä katsoessa ei voi olla ajattelematta, missä vitussa kaikki veri on. Elokuvahan kertoo haista”.

Jason Statham pettyi uuteen elokuvaansa: “Mihin se kaikki gore ja veri jäi?”

The Meg menestyi etenkin Kiinan markkinoilla niin hyvin, että se sai jatko-osan vuonna 2023. Jason Statham jatkoi – arvatenkin pakosta – roolissaan, mutta ohjaaja meni vaihtoon.

Kutonen esittää The Megin eli Megalodonin tänään kello 21.00 alkaen.

Pöhkön pätkän juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

”Kansainvälisen merenalaisen tarkkailuohjelman sukellusvene on joutunut valtavan olennon hyökkäyksen kohteeksi, ja nyt sukellusvene miehistöineen on uponneena Tyynenmeren syvimmässä haudassa. Ajan käydessä vähiin kiinalainen valtamerentutkija, tohtori Zhang (Winston Chao), palkkaa vastoin tyttärensä Suyinin (Li Bingbing) tahtoa entisen syvänmeren pelastussukeltajan Jonas Taylorin (Jason Statham). Suyinin ja Taylorin on yhdistettävä voimansa pelastaakseen miehistön sekä koko valtameren pysäyttämättömältä uhalta: yli 20-metriseltä hailta, joka tunnetaan nimellä megalodon. Sen luultiin kuolleen sukupuuttoon mutta se on hyvinkin elossa… ja nälkäinen.”

Suoratoistona The Meg löytyy Prime Videosta, Netflixistä, Viaplaysta ja Maxista. Meg 2: The Trench puolestaan Netflixistä, Maxista ja Viaplaysta.