Uusimmat

In The Groove (PC)

09.02.2007 17:00 Eric Hartin

Konsolipelaajat ovat nauttineet erilaisista rytmipeleistä jo pidemmän aikaa. Pc:llä tarjontaa ei hirveästi löydy – ellei ilmaisia pelejä, kuten Stepmaniaa ja Frets on Fireä, lasketa.

Puutteen on huomannut Roxor Games. PlayStation 2:lla aikaisemmin nähty In The Groove on häpeilemättömästi Dance Dance Revolutionista lainaava tanssipeli, joka tuo tanssahtelupelimeiningin myös pc-pelaajien ulottuville.

Nuolia ja miinoja

Kuten tanssipeleissä on tapana, ideana on osua alhaalta ylös valuviin nuoliin musiikin tahdissa. Idea on rikollisen yksinkertainen, mutta homma muuttuu vaikeaksi tahdin ja panosten koventuessa. Hutiosumista pelaaja menettää energiaa palkistaan, joka nollille tippuessaan päättää pelin. Vaikeimmilla tasoilla yhtälöön lisätään pyörivät nuolet ja miinat. Jälkimmäisiä tulee välttää kappaleen aikana tai huonosti käy.

Pelimoodeja on riittävän suuri liuta. Perusmattotamppauksen lisäksi tarjolla on  maratonmoodia, rasvanpolttoa, kahdella tanssimatolla pelattavaa yhden pelaajan tuplamoodia, harjoitusmoodia ja tietenkin ihan rehellistä kahden pelaajan moninpeliä. Peruspeli ei muutu missään pelitilassa. Lisäksi valikoista voi säätää melkein mitä tahansa haluamiaan asetuksia. Halunsa mukaan voi muokata biisin nopeutta, energian määrää, askelten ajoitusta ja paljon muuta.

Vaikka grafiikat ovatkin tanssipeleissä murheenaiheista pienin, olisi taustoihin voinut kiinnittää  vähän enemmän huomiota. Nykyisellään ne ovat tylsän staattista katsottavaa. Ulkonäkö on muutenkin aika simppelillä tasolla, mutta yksinkertaisuus ei nimessä häiritse pelatessa. Musiikki on sitäkin tärkeämpää. Kappaleita löytyy yli 70 ja tyylisuuntaa on laidasta laitaan. Vaikka vaihtelua löytyy ja mukana vähemmän tunnettujakin artisteja, mitään mieleenpainuvaa ei kappaleista löydy.

Pelin suomenkielisten kotisivujen kautta löytyy ohje omien kappaleiden asentamiseen. Kappaleiden on oltava OGG-formaatissa ja käyttäjän on osattava puukottaa pelin asetustiedostoja.

Tasapainotonta

Edellä mainitusta päälle 70:stä kappaleesta pääsee alussa pelaamaan vain murto-osa, joten tavoiteltavaa löytyy kiitettävästi. Pelissä oleviin kappaleisiin voi latoa myös omia askelkuvioitaan, joskaan omaa musiikkia ei pysty tuomaan. Tämän ominaisuuden puuttuessa tuntuu hieman kummalta, että koko askelkuvioeditoria edes löytyy. Valmiisiin kappaleisiin kun on jo täysin passelit kuviot.

Jokaista kappaletta voi pelata viidellä vaikeustasolla: novice, easy, medium, hard, expert. Ensimmäisellä kahdella tasolla pelaajan reaktiokykyä aliarvioidaan rankasti, kun mediumiin hypätessä nuolia alkaa tulla jo moninkertaisella syötöllä. Vaikeustaso nousee sen verran jyrkästi, että kappaleet tuppaavat olemaan aivan liian vaikeita tai lapsellisen helppoja. Koska hyvin harva kappale tippuu välimaastoon, on vaikeustason nousu ehkä tarpeettomankin jyrkkä.

Tällaisenaan The Groove hyvä lisä liki pc:n surkeaan rytmipelien tarjontaan. Parannettavaa olisi kuitenkin vaikeustason tasapainottamisessa, sillä nyt sopivan tasoisia kappaleita on vaikea löytää. Jos kuitenkin tanssahteleminen kiinnostaa eikä muuta alustaa löydy, In The Groove hoitaa puutteineenkin tonttinsa erinomaisesti.

Positive Gaming Impact Dance Pad

In The Grooven voi ostaa joko tanssimaton kera tai ilman. Jos kera, pelin saa Positive Gaming Impact Dance Pad -matolla höystettynä. Matto kytkeytyy pc:n ja Macintoshin USB-paikkaan. Ajureiden asennuksia eikä säätöjä ei vaadita, vaan kytkemisen jälkeen matto on valmis rääkättäväksi.

Nuolinäppäimet ovat jykeviä ja tuntuvat korotettuna selvästi erilaiselta verrattuna muuhun mattoon. Tämä onkin hyvä, sillä katseen voi suoraan keskittää ruutuun eikä mattoa tarvitse vilkuilla. Aivan herkimpiä astumisia matto ei tunnista, mutta tuntumassa ei ole valittamisen aihetta.

Impact Dance Pad on erittäin pätevä tanssimatto. Sen käyttöönotto ei oikeastaan vaadi mitään ja käyttö on mukavaa. Kun maton ja In The Grooven saa yhdessä uuden konsolipelin hintaan, on se hyvä vaihtoehto kalleille Cobalt Fluxeille.

 

Tekijä: Roxor Games
Julkaisija: Roxor Games
Testattu: PC, Athlon 64 3000+, Nvidia Geforce 7600GS, 1.5 Gt muistia
Saatavilla: PC, Mac, PlayStation 2
Pelaajia: 2
Laitevaatimukset: 800 MHz prosessori, DX9-yhteensopiva 32 Mt näytönohjain, 256 Mt muistia
Pelin kotisivu: http://www.inthegroove.fi/

Tanssituttaako?

Katso tilanne vastaamatta