Uusimmat

eDomen arvosteluviikko: Afro Samurai, Coraline, Pokemon Ranger; ennakoissa Damnation, East India ja OPF2

19.05.2009 14:50 Jukka O. Kauppinen

Viikko 20/2009 painottui tavallista enemmän mielenkiintoisiin peliennakoihin. Kolmen arvostelupelin lisäksi ennakkoa otettiin kotimaiseen strategiapeliin, villiin länteen sijoittuvaan steampunk-westerniin sekä sotasimulaatioon.

eDomen testissä…

  • Afro Samurai (PS3, 360)
  • Coraline (DS, PS2, Wii)
  • Pokemon Ranger: Shadows of Almia (DS)
  • Damnation-ennakko (PC, PS3, 360)
  • East India Company -ennakko (PC)
  • Operation Flashpoint 2: Dragon Rising – ensitesti osa 2

Afro Samurai (PS3, 360)

Afro Samurai on oman lajityyppinsä poikkeustapauksia. Se on hillittömän tyylikäs, vauhdikas ja näyttävä teos, jonka parissa viihtyvät niin noviisit, veteraanit kuin normaalisti koko touhua kaukaa kiertävätkin. Puhun nyt tietenkin Afro Samurain piirrossarja-versiosta.

Samanniminen peli toivoo niin kovasti olevansa samasta puusta veistetty, mutta yrityksistään huolimatta se kompastuu muutamaan kämmiin, joiden ansiosta samurai ei ponnista tällä kertaa esikuvansa tasolle.

Coraline (DS, PS2, Wii)

On aivan erityinen taito kirjoittaa lapsille ja nuorille niin, että myös aikuinen tempautuu mukaan tarinaan. Sandmanin luojalla, Neil Gaimanilla on juuri tähän tarvittavaa rohkeutta ja rehellisyyttä. Siitä todisteena on lumoava pienoisromaani Coraline.

Kirja on herättänyt sen verran huomiota, että tarina on saanut muitakin muotoja. Kuivahkon sarjakuvaversion seurana Suomessakin nähdään pian lupaavan oloinen nukkeanimaatio sekä nyt myös tietokonepeli, jonka olisi luvalla sanoen suonut jäävän tekemättä.

Pokemon Ranger: Shadows of Almia (DS)

Pokémon-pelien tulvalle ei näy loppua, mutta toisaalta tämä ei ole kovin yllättävää. Taskumöröt ovat hullaannuttaneet erityisesti kotimaansa asukit, ja sarjan pelit myyvät kuin leipää. pokémon Ranger -sarja seuraa nimensä mukaisesti pokémon rangereiksi itseään kutsuvien veijarien edesottamuksia.

Näiden sankareiden motiivia ei ohjaa halu käyttää pokémoneja taistelussa, vaan jonkinlainen luonnonsuojelullinen pelastamisaspekti. Miten on, käykö pokémon-maailman Steve Irvineille yhtä onnettomasti kuin esikuvilleen?

Ennakkojutuissa…

Damnation-ennakko (PC, PS3, 360)

Villi länsi oli videopeleissä pari vuotta sitten todella kova juttu ja näyttäisi nyt tekevän uutta tulemistaan. Codemastersin tuleva Damnation ei kuitenkaan tyydy pelkkään villiin länteen, vaan sekoittaa mukaan steampunkia ja yliluonnollisia ilmiöitä.

Maailma on siis mitä erikoisin, mutta tärkeintähän on, millainen itse peli on. Ennakkoversion perusteella voisi todeta, että muutamalla hyvällä idealla varustettu kolmannen persoonan räiskintäpeli. Pärjääköhän näillä eväillä?

East India Company -ennakko (PC)

East India Company oli yksi historian kuuluisimmista korporaatioista. Jo vuosisatoja ennen kuin scifikirjailijat spekuloivat tulevaisuuden megayrityksistä, hallitsi massiivinen organisaatio suurta osaa Intiasta taloudellisen ja sotilaallisen voiman avulla.

Kiehtova kauppalaivojen aikakausi saa syksyllä perisuomalaisen käsittelyn, kun kotimaisen Nitro Gamesin kehittämä tuon kuuluisan firman mukaan nimetty strategiapeli näkee vihdoin päivänvalon. Salaisuuden verhoa raotetaan jo hieman tutustumalla pelin laivastotaisteluihin.

Operation Flashpoint 2: Dragon Rising – ensitesti osa 2

Operation Flashpoint. Legenda peliksi. Teos, joka vaatii oman lukunsa Pelien Suuressa Kirjassa. Tämä FPS-sotasimulaatioiden pienen mutta sitäkin ärhäkämmän perheen esi-isää muistellaan yhä lämmöllä, etenkin kun peligenre elää tänä vuonna uutta vahvaa tulemistaan.

Flashpoint saa ensi syksynä jatko-osan, kahdeksan vuotta ilmestymisestään. Tutustuimme ensitestimme ensimmäisessä osassa erityisesti pelin tekoälyyn ja yleiseen olemukseen. Nyt vierailemme taistelukentällä ja ihmettelemme tekijätiimin lupauksia monialustakehittämisen eduista PC-pelaajille. eDome tutustui Dragon Risingin saloihin Codemastersin pelitekijöiden hellässä ohjauksessa.

Edelliset peliarvostelut

Viime viikon arvosteluista ylivoimaisesti kiinnostavimmaksi lukijat arvostivat Miikka Lehtosen testin Chronicles of Riddick: Dark Athenasta 74 prosentin äänisaaliilla.

Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena (PC, PS3, 360)

Close Combat: Wacht am Rhein (PC)

Codename Panzers: Cold War (PC)

Naruto: Ninja Destiny II (DS)

Ultimate Ninja 4: Naruto Shippuden (PS2)

Wallace & Gromit’s Grand Adventures: The Last Resort (PC)

Viikon mielenkiintoisin arvostelu oli…

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat